Bij kerst hoort voor veel mensen ook het geven van cadeautjes, hartstikke leuk natuurlijk maar wat nou als je maar geen leuke cadeautjes kan bedenken? Dan ben ik er om je te helpen. Vandaag heb ik namelijk 6 cadeautjes waar je elke foodie vriend(in) blij mee maakt. Dus ben je voor jezelf nog opzoek naar inspiratie of zoek je een cadeau voor een ander, lees snel verder!

Pineut

Pineut is een bedrijf dat flessen met kruiden om zelf likeur van te maken verkoopt. Ik kreeg hier zelf drie flesjes van voor m’n verjaardag afgelopen september en ik vond het een erg origineel cadeau. De flessen zijn in twee formaten te koop, de flessen die je hierboven ziet en een zakformaat. Tot nu toe heb ik de likeur met de naam ‘klaar voor een kus’ geprobeerd, die rook naar mojito en smaakte net zo lekker fris. Je kunt de likeuren bestellen in de webshop van pineut.

8 cadeautjes voor foodies: thee pakketThee

Een leuk idee voor iemand die van thee houdt is een pakket met losse theeën. Je kunt er bijvoorbeeld een startpakket van maken als diegene nog geen losse theeën heeft door wat theeën, een thee-ei of zakjes en een leuke mok in een pakket te doen. Losse thee vind je op steeds meer plekken, mijn favorieten komen bij Simon levelt en dille en kamille vandaan. Alle items op de foto zijn verkrijgbaar bij de dille en kamille.

kookboeken

Kookboeken

Als je vaak bij foodies in huis komt zal je het je vast wel eens opgevallen zijn, er zijn vaak behoorlijk wat kookboeken aanwezig. Dat komt denk ik omdat een echte foodie altijd op zoek is naar nieuwe recepten om uit te proberen. Daarnaast is het heerlijk om in een kookboek naar de foto’s van het lekkere eten te kijken, daar krijg ik altijd spontaan honger van! Een leuk kookboek is daarom altijd een goed idee als cadeau, enkele voorbeelden: Het 5 or less kookboek van mede foodbloggers Nina en Elise, een kookboek volledig gericht op hamburgers (wat wil je nog meer) of voor de kok die van experimenteren houdt: plenty van Yotam Ottolenghi.

8 cadeautjes voor foodies: servies

Servies

Met mooi servies en andere spullen om al het lekkere eten in te serveren maak je elke foodie blij. Hierboven zie je een prachtige ovenschaal van le Creuset, een leisteen om bijvoorbeeld je gebakjes op te serveren en een prachtig bord van Gastro By Ron Blaauw. Extra tip: vertel je vriend(in) dat je graag een diner van het nieuwe servies komt eten, heb jij de kans op en lekker diner en zij de kans om haar nieuwe servies uit te proberen.

8 cadeautjes voor foodies: lunchtrommel

lunchtrommel

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar naast m’n avondeten heb ik ook graag een lekkere lunch bij me. ’s Avonds doe ik echt m’n best om een lekker broodje of salade klaar te maken en dan wil ik dat natuurlijk wel goed mee kunnen nemen zonder dat het geplet wordt in m’n tas. Gelukkig heeft sistema ontzettend handige lunchtrommels voor elke lunch die je maar kunt bedenken. De salad to go is bijvoorbeeld ideaal voor salades en de lunch cube ideaal voor boterhammen met snacks. Een tip voor iedere foodie die buiten de deur moet lunchen.