Als je meer foodbloggers volgt heb je vast de 10 food confessions tag al wel voorbij zien komen. Deze tag is bedacht door Leonie van gewoonwateenstudentjesavondseet, zeg dat maar eens 10 keer achter elkaar! Ik vind het in iedergeval heerlijk om al die confessions te lezen en dus besloot ik hem zelf ook in te vullen. Hier komen mijn 10.

1. Ik hou mijn mes en vork verkeerd vast.

Mijn mes ligt dus altijd links en m’n vork altijd rechts. Dit is een kwaaltje van mijn vaders kant van de familie, iedereen heeft het daar. Het is hierdoor heel vervelend om naast mij aan een tafel te zitten, zeker als we gezellig dicht op elkaar zitten.

2. Als fruit niet extreem rijp is vind ik het niet lekker.

Dit komt omdat het fruit dan veel zoeter is. Ik wacht gemiddeld een week nadat ik het gekocht heb met eten.

3. Ik doe altijd een laag koud water bij mijn thee.

Hierdoor is de thee een stuk kouder en dus een stuk beter te drinken. Als ik thee op een terras bestel kan dit natuurlijk niet, dan wacht ik soms wel een kwartier tot het een beetje afgekoeld is. Mijn thee is trouwens ook erg slap, na 10 seconde haal ik het zakje er al uit.

4. Vroeger at ik met gemak een hele zak winegums in een kwartier op.

Daarna was ik natuurljik kotsmisselijk, uit zelfbescherming koop ik dit dus bijna nooit meer. Mijn favoriet zijn trouwens de dropwinegums.

5. Ongeveer 5 jaar geleden kon ik nog nauwelijks een ei bakken.

Toen ik op kamers ging moest ik het wel leren. Dat deed ik door elk recept dat ik tegenkwam op te slaan en het gewoon te proberen. Blijkbaar was dat een goede methode!

6. Ik kan niet netjes koken.

In de keuken lijkt echt een bom ontploft. Ik denk dat het komt omdat ik tijdens het koken nog bedenk wat ik ga doen, een creatief proces zegmaar. Mijn vriend is juist volledig het tegenovergestelde, bij hem is alles meteen opgeruimd.

7. Als ik alleen eet heb ik geen zin om te koken.

Meestal wordt het een supersimpele maaltijd, pasta of een ovenschotel bijvoorbeeld. Ik vind het gewoo zoveel leuker om voor iemand anders te koken.

8. Ik vind niets zo vies als sperzieboontjes uit blik.

Bij 1 van mijn vriendinnen van vroeger stond dit bijna altijd op tafel. Ik word al bijna misselijk van de gedachte.

9. Ik zorg bijna altijd dat ik lekker eten bij me heb als ik onderweg moet eten.

Als je elke dag over Utrecht centraal moet lopen snap je dit vast wel,  s’ ochtends ruikt het daar namelijk heerlijk naar versgebakken broodjes. Ik kan natuurlijk niet elke dag een lekker broodje halen en die verleiding is te groot als ik eten bij me heb waar ik eigenlijk geen zin in heb. Mocht je inspiratie zoeken voor lekkere meeneem recepten kom dan maandag nog even terug. Elke maandag plaats ik namelijk een lekker op weg recept.

10. Ons eten is regelmatig koud als we eindelijk gaan eten.

Voordat het op tafel staat moeten er namelijk eerst foto’s van gemaakt worden, gelukkig kunnen veel dingen wel weer opgewarmd worden.

 

Hopelijk vond je het leuk om mijn food confessions te lezen, wat is jou food confession?