Als er mensen op bezoek komen vind ik heerlijk om allerlei lekkers voor te bereiden. Ik vermaak me daar weer een middagje mee en iedereen kan lekker eten, een win-win situatie. Afgelopen weekend had ik weer een feestje en maakte ik deze dips. Omdat ik ook taart bakte wou ik niet te lang met de hapjes bezig zijn, en dat is zeker gelukt met deze dips.

Eerst maakte ik een krabsalade, een klassiekertje maar erg smakelijk! Daarnaast een fetadip, deze doet denken aan de dips die je kunt halen bij turkse kraampjes op de markt. Tenslotte nog een kruidendip, vooral heerlijk om groentes in te dippen.Naast de dips zette ik schalen met stokbrood en in reepjes gesneden groente neer.

Print
Kook tijd 20 minutes
Porties 1 schaaltje (per dip)

Ingrediënten

krabsalade

 • 200 gram surimi in dunne repen gescheurd
 • 1 hardgekookt ei geprakt
 • 2 el mayonaise
 • 1 tl mosterd
 • 1 tl paprikapoeder

feta zongedroogde tomaat dip

 • 200 gram feta
 • 2 el slagroom
 • 1 teen knoflook
 • 1 citroen het sap ervan
 • 10 zongedroogde tomaat
 • keukenmachine

kruidendip

 • 125 gram roomkaas
 • 1/2 prei
 • 4 takjes peterselie
 • 5 takjes bieslook
 • 1/2 citroen het sap ervan
 • keukenmachine

Instructies

krabsalade

 1. Meng voor de krabsalade all ingrediënten door elkaar, roer goed door. Proef of het goed op smaak is, voeg eventueel nog extra smaakmakers toe.

feta zongedroogde tomaat dip & kruidendip

 1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en draai totdat het een mooie dip is geworden. Proef of het goed op smaak is, voeg eventueel nog extra smaakmakers toe.

3 x dips voor een feestje