Tijd voor nog een barbecuerecept! En wat is een barbecue nou zonder aardappelsalade? Met bakjes aardappelsalade uit de supermarkt maak je mij alleen niet blij. Waar wel mee? Met deze aardappelsalade. Ik vind hem vooral lekkerder omdat je alle losse onderdelen nog goed kunt proeven. Deze versie bevat naast aardappels ook sperziebonen. Hierdoor krijgt de salade wat bite en daarnaast ook wat meer smaak.

Ik gebruik mijn favoriete aardappels in deze salade: pommes rouges van de albert heijn. Bij de meeste supermarkten heb je soortgelijke aardappels. Meestal zitten ze in 1,5 kilo zakjes die er wat exclusiever uitzien. Mocht je ze niet kunnen vinden gebruik dan vastkokende aardappels

Print
Kook tijd 20 minutes
Porties 3 personen

Ingrediënten

 • 500 gram aardappel
 • 200 gram sperziebonen
 • 1/2 bosje peterselie
 • 1/2 bosui
 • 2 el mayonaise
 • peper en zout

Instructies

 1. Schil de aardappel als dat nodig is, snij hem dan in partjes. Kook in 15 minuten gaar. Giet af en laat er koud water over stromen zodat de aardappels af kunnen koelen.
 2. Snij de puntjes van de sperziebonen af en snij de bonen in 3 stukken. Kook in 5 tot 10 minuten gaar. Giet af en laat er koud water over stromen.
 3. Snij ondertussen de peterselie fijn en de bosui in fijne ringen.
 4. Doe de aardappels, sperziebonen, peterselie, bosui en de mayonaise in een schaal. Strooi hier peper en zout over, hier hoef je niet zuinig mee te zijn!
 5. Roer goed door en serveer of zet hem in de koelkast om later te serveren.

Aardappelsalade met sperziebonen

Wat kan volgens jou niet ontbreken bij een bbq?

Heb je dit recept gemaakt? Ik hoor graag wat je er van vind, laat het me weten via een reactie, facebook, instagram(@theanswerisfood) of twitter (@answerisfood).