Sinds een paar weken plaats ik nu elke maandag een lekker op weg recept. Recepten die speciaal bedoeld zijn om mee te nemen. Nu heb ik voordat ik begon met deze categorie al een aantal recepten geplaatst die ook zeer goed mee te nemen zijn. Daarom maak ik vandag een overzichtje van 8 recepten voor onderweg die niet speciaal in de lekker op weg categorie geplaatst zijn.

Salades

Met een beetje creativiteit kun je ontzettend veel verschillende salades maken en de meeste salades zijn prima mee te nemen. Hou er wel rekening mee dat je de dressing er pas op het laatste moment door moet doen, neem deze dus in een apart bakje/zakje mee. Deze vier salades eet ik meestal als hoofdgerecht maar maak ik ook graag als lunch. Soms maak ik extra zodat ik de volgende dag lunch heb!

Biefstuksalade 
Biefstuksalade

CouscoussaladeCouscous met kip, komkommer en munt
Noodlesalade met garnalen en komkommer 
noodlesalade met komkommer en garnalen

Geroosterde kip saladeGeroosterde kip salade

Broodjes

De meeste mensen lunchen gewoon met brood. Prima natuurlijk, maar soms is het wel leuk om een beetje te varieëren. Door je broodje anders te beleggen wordt je lunch al weer een stuk leuker!

Broodje geroosterde groente met bacon
broodje geroosterde groenten en bacon

Broodje eiersaladeBroodje eiersalade

Overig

En ten slotte nog twee andere recepten die super zijn om mee te nemen maar waar ik niet meer recepten van heb: quiches en wraps.

Spinazie quiche met camembert   Spinazie quiche met camenbert

 Spinazie kip wrapsSpinazie kip wraps

Hopelijk heb je inspiratie uit deze 8 gerechten kunnen halen. Laat het me weten als je iets gemaakt hebt via een reactie, facebookinstagram(@theanswerisfood) of twitter (@answerisfood).

Ten slotte nog een kleine wijziging in de planning, lekker op weg verschijnt vanaf nu op dinsdag. Daarnaast plaats ik op donderdag en zondag een artikel.