Voor de foodblogswap kreeg ik deze maand de blog foodaholic toegewezen. Dit is de blog van Jolanda en Daniëlle 2 zussen die op deze blog schrijven over hun gezamenlijke passie: food. Na even zoeken op hun site had ik verschillende recepten opgeslagen die me lekker leken. Maar 1 recept kiezen was erg lastig en ik ga zeker nog de andere opgeslagen recepten proberen.

Mijn uiteindelijke keuze viel op american pancakes, voornamelijk omdat ik dit al tijden wou proberen. Ook is dit een ontbijtje waarvan ik verwachte dat Marijn hem erg lekker zou vinden. Jolanda en Daniëlle voegden appel en kaneel toe aan hun beslag, ik besloot om de pancakes met vers fruit te serveren. Dit past wat mij betreft beter in de zomer.

American pancakes zijn een stuk dikker, maar wel luchtiger dan Nederlandse pannenkoeken. Het beslag is daarom ook anders: steviger en daardoor kun je goed kleine rondjes in de pan maken. Maak de pancakes ongeveer 10 cm in doorsnede zodat je er een mooi stapeltje van kunt maken.

Print
Kook tijd 15 minutes
Porties 8 pancakes

Ingrediënten

 • 125 gr bloem
 • 200 ml melk
 • 1 ei
 • 1,5 tl suiker
 • 8 gr bakpoeder
 • boter
 • vers fruit
 • poedersuiker

Instructies

 1. Meng de bloem, melk, ei, suiker en het bakpoeder in een kom tot een beslag.
 2. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
 3. Doe een beetje boter in de pan en schep met een lepel wat beslag in de pan, probeer het zo rond mogelijk te maken met de lepel. Er passen afhankelijk van de grootte van je pan 2-4 pancakes per keer in de pan.
 4. Wacht tot het beslag aan de bovenkant droog is of er belletjes aan de bovenkant tevoorschijn komen. Draai de pancake dan om en bak hem nog even kort op de andere kant.
 5. Serveer met stukjes vers fruit en poedersuiker

American pancakes