Nu steeds meer mensen weten dat ik blog krijg ik ook steeds vaker suggesties voor recepten toegestuurd. Een van de mensen waar ik de meeste suggesties van krijg is mijn zusje, Carlijn. Sinds zij op kamers woont is ze zelf ook lekker bezig met koken. Ook helpt ze me erg veel met The answer is Food, door bijvoorbeeld teksten door te lezen en mijn plannen aan te horen. Het idee van dit recept komt dus van haar.

 

Print
Kook tijd 20 minutes
Porties 2 personen

Ingrediƫnten

 • 300 gr biefstuk
 • 100 gr groene asperges
 • 150 gr rijst
 • olijfolie

teriyaki

 • 2 cm gember
 • 1 knoflookteen
 • 100 ml mirin
 • 100 ml sojasaus
 • 2 el honing

Instructies

 1. Snij de biefstuk en de asperges in stukken. Snij de gember en de knoflookteen fijn.
 2. Meng alle ingrediƫnten voor de teriyaki samen met de biefstuk in een schaal en laat even marineren.
 3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 4. Verwarm een wok op hoog vuur. Bak de biefstuk en de asperges in 3 minuten gaar.
 5. Haal de pan van het vuur en voeg de rijst toe. Voeg eventueel overgebleven teriyaki saus ook toe.

teriyakibeefschotel (1 van 1)-2