Afgelopen zomer kwam ik voor het eerst bij Teus in Houten, het was heerlijk weer en dus zaten we een hele avond buiten te genieten. Na afloop waren we beiden ontzettend enthousiast en besloten we om zeker nog een keer terug te gaan. Dat hebben we drie weken geleden gedaan en het eten was dit keer ook super. We kunnen dus wel stellen dat bij Teus ons nieuwe favoriete restaurant is en dat wil ik graag met jullie delen!

Bij Teus Houten

Bij Teus heeft geen menukaart, de enige keuze die je maakt is de hoeveelheid gangen. Het minimum is drie gangen dat kost 35 euro, voor elke gang komt er 5 euro bij de prijs op. Je kunt daarbij natuurlijk wel aangeven als je dingen echt niet lust of allergisch bent. Bij je gerechten kun je daarnaast ook bijpassende wijnen krijgen. Ik heb zelf erg goede ervaringen met dit concept, je hoeft namelijk zelf geen keuzes te maken en daardoor kun je ook enorm verrast worden door gerechten.

Bij Teus Houten

De eerste keer dat we kwamen namen we vier gangen. We kregen toen twee keer vis, vlees en besloten het nagerecht te verwisselen voor een kaasplankje. Afgelopen januari namen we vijf gangen. Toen kregen we een koud visgerecht, een koud vleesgerecht, een warm visgerecht, een warm vleesgerecht en het toetje. Daarbij kom ik meteen bij het enigste verbeterpunt dat ik kan bedenken, er zat namelijk beide keren geen vegetarisch recept bij. Zeker als je wat meer gangen neemt zou ik het leuk vinden als er ook een vegetarisch gerecht geserveerd wordt. Teus heeft ondertussen contact met mij opgenomen en aangegeven dat als  je graag ook een vegetarisch gerecht wil dit geen probleem is, mocht je dat net zoals ik graag willen dan kun je dat van tevoren aangeven.

De gerechten zijn allemaal heerlijk, zo lekker dat je elk laatste kruimeltje op wilt eten. Zoals je kunt zien op de foto’s bestaan de gerechten uit veel verschillende onderdelen. Al deze onderdelen samen zorgen ervoor dat je echt een smaakexplosie in je mond krijgt.

Bij Teus Houten

Als je binnenkomt ga je niet meteen aan tafel zitten, je neemt eerst plaats in de huiskamer. In de huiskamer drink je vast een drankje en krijg je een amuse. Zo kun je de avond rustig opbouwen voordat je met eten begint. Na een tijdje wordt je meegenomen naar het, prachtig ingerichte, restaurant. Aan tafel mag je vervolgens het aantal gangen kiezen en niet lang daarna krijg je je eerste gang. De tijd tussen de gangen is wat mij betreft perfect, lang genoeg om ondertussen ook bij te kunnen kletsen, maar niet zo lang dat je je afvraagt waar het eten blijft.

De bediening is overigens super, ze zijn enthousiast en kunnen duidelijk uitleggen wat er op je bord ligt. Daarnaast zijn ze ook erg relaxt in de omgang en dat zorgt voor een prettige sfeer.

Bij Teus Houten

Kort samengevat ben ik ontzettend enthousiast over bij Teus, als je op zoek bent naar een restaurant om echt een avond uit eten te gaan dan is het een enorme aanrader. Het eten is geweldig, de bediending is vriendelijk en het restaurant is prachtig ingericht.