Hopelijk heeft iedereen een hele fijne en lekkere kerst gehad. Ik heb van verschillende mensen gehoord dat ze iets van The Answer is Food gemaakt hebben, super om te horen! Vandaag heb ik voor jullie een recept voor een heerlijk hapje: Brie snackbrood. Brie met walnoten en honing is wat mij betreft een gouden combinatie, vandaar dat ik over het brood ook wat walnoten en honing strooi. Het is zeer geschikt om bijvoorbeeld met oud & nieuw ’s avonds te serveren, maar ook op een verjaardag zal het niet misstaan.

Maak je trouwens geen zorgen als je brood uit elkaar valt, dit is bijna niet te voorkomen. Druk het in de oven goed tegen elkaar aan en als je het serveert snij je er plakjes van. Niemand die het merkt!

Print
Voorbereiding 5 minutes
Kook tijd 10 minutes
Porties 1 stokbrood

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 100 gram brie
  • 1 handje walnoten
  • 1 el honing

Instructies

  1. Verwarm de oven voor volgens de verpakking van het stokbrood.
  2. Snij het stokbrood in plakken, maar laat de onderkant aan elkaar zitten. Zo blijft het brood 1 geheel. Snij vervolgens de brie in plakjes, zorg dat je voor elke insnede in het brood een plakje brie hebt.
  3. Leg je brood op een bakplaat en bekleed het met bakpapier. Stop nu tussen elke insnede een plakje brie. Waarschijnlijk zal je brood op bepaalde punten breken, druk het dan gewoon tegen elkaar aan zodat het weer 1 geheel lijkt.
  4. Bak je stokbrood af volgens de verpakking.
  5. Snij nu de plakjes door en serveer op een schaal. Verkuimel de walnoten over de plakjes en verdeel er de honing overheen.

Brie brood