Mijn stage is ondertussen bijna afgelopen, in de paar maanden dat ik daar rondgelopen heb sta ik toch wel bekend als dat meisje dat alleen maar thee drinkt. Dat klopt dan ook zeker, ik ben een enorme theeleut. Toen ik op 2wmn de thee tag voorbij zag komen wist ik meteen dat dit echt een tag voor mij is. Lees mee naar mijn antwoorden op de thee tag!

Losse thee of theezakjes?

Losse thee, vooral omdat er gewoon veel meer keuze in smaak is. Bovendien kun je in winkels waar losse thee verkocht wordt vaak aan de thee ruiken, daardoor kan ik veel makkelijker een lekkere thee uitzoeken. Ik gebruik trouwens theezakjes die je zelf kunt vullen voor mijn losse thee, dat werkt wat mij betreft het makkelijkst. Bij een thee-ei komen er toch vaak stukjes thee in het water.

Sterke thee of slappe thee?

Iedereen die mij thee heeft zien drinken weet dat ik graag slappe thee drink. Ik vind de thee al snel te bitter worden, zeker bij theezakjes. Bij losse thee heb ik dat minder snel en verschilt het per smaak, groene blijft slap maar kamille juist wat sterker.

Wat voor lekkers eet je graag bij de thee?

Het liefst een lekker stukje chocolade, wil je me helemaal gelukkig maken? Neem praline vulling of melk met hazelnoot stukjes.

Wat zijn je favoriete merken thee?

Ik heb voornamelijk thee van Simon Lévelt en dille en kamille.

Drink je op bepaalde tijdstippen een specifieke soort thee?

’s ochtends drink ik het liefst een kop kamille thee, de rest van de dag heb ik geen voorkeur en drink ik gewoon waar ik op dat moment zin in heb.

Noem je drie favoriete theesmaken op dit moment.
1. Thé Méditerranée van Simon Lévelt
2. Indian Chai Green van Simon Lévelt
3. Kamille thee

Uit welke kopje(s) of glazen drink je het liefst thee?

De mok hieronder is mijn favoriet:

De thee tag
Waar moet jouw ideale theekopje aan voldoen? (Denk aan groot, klein, dik/dun glas, dik/dun steen)

Mijn kopje moet vooral lekker groot zijn, als ik een kop thee heb ik wil ik daar ook lekker lang van kunnen genieten. Verder maakt het materiaal niet veel uit, zo lang het geen papier is ben ik tevreden!

Welke thee vind je echt niet te pruimen?

Zoethout thee, daar vind ik een enorm vieze nasmaak aanzitten.

Wanneer geniet je het meest van een kopje thee?

Op zondagochtend als we thuis ontbijten, liefst natuurlijk met een lekker croissantje erbij!