Op sommige avonden heb je gewoon zin in een lekker hapje. Wij hebben voor dat soort avonden een paar recepten die we vaak maken, een daarvan is deze fondue van camembert. Door de camembert een kwartiertje in de oven te zetten wordt de binnenkant namelijk heerlijk zacht en daar kun je dan heerlijk in dippen. Wij doen dat vaak met wrapdips, die weer ideaal zijn om overgebleven wraps op te maken. Je zou er bijvoorbeeld ook in reepjes gesneden wortel, bleekselderij en paprika bij kunnen serveren.

Ga bij dit recept niet voor de goedkoopste camembert die niet in een doosje zit. Deze smelt namelijk niet goed en blijft kruimelig, je krijgt dan dus niet het fondue effect.

Print
Kook tijd 20 minutes
Porties 1 camembert

Ingrediƫnten

  • 1 camembert in een doosje
  • 4 wraps
  • bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Haal het plastic van de camembert af en snij de bovenkant van de camembert kruislings in, dit zorgt ervoor dat je straks makkelijker kunt dippen.
  3. Snij de wraps in stukjes.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg daar de camembert op en laat deze in 15 minuten zacht worden.
  5. Voeg na 5 minuten de wraps toe en bak deze totdat ze knapperig zijn, als het goed is is dat tegelijk met de camembert. Hou de wraps wel in de gaten, het kan per oven verschillen wanneer ze klaar zijn.
  6. Serveer de wraps samen met de camembert, daar kun je mee dippen. Eventueel kun je ook met in reepjes gesneden groente dippen.

camembert (1 van 1)-3