Door Marijn – Maaike vond dat het voor mij ook eens tijd werd om een kerstig gerecht in elkaar te knutselen. Uiteraard kon ik dat niet weigeren en ben ik op weg gegaan naar de slager bij ons in de buurt om te kijken wat hij aan wild in de aanbieding had. De hertjes en haasjes kennen we wel een keer, maar de slager had ook een stuk geitenvlees liggen. Dat klonk wel spannend, dus heb ik het meegenomen (€7,50 voor 300 gram kon ik toch niet laten). Bij de groenteboer wat verschillende groenten gehaald en aan de slag gegaan.

Het vlees is wat stugger dan bijvoorbeeld een biefstuk, waardoor je er wat langer op kauwt. Je hebt dus extra veel plezier van je stukje vlees. Geitenvlees is erg smakelijk en eenvoudig te bereiden. Wij eten rood vlees het liefst vrij ‘rare’, dus houd er rekening mee dat als je liever medium gebakken hebt dat je de bereidingstijd iets opschroeft.

Het groentebedje van rode ui, winterpeen en prei was in eerste instantie wat aan de zoete kant, maar met wat kaneel erbij trekt het zoetige er wat uit en sluit de smaak goed aan bij het vlees.

Print
Kook tijd 25 minutes
Porties 2 personen

Ingrediënten

 • 300 gr geitenvlees
 • 1 prei
 • 2 rode ui
 • 1 winterpeen
 • 2 tl kaneel
 • 5 kruidnagels
 • 1 tl tijmtopjes

Instructies

 1. Was en snijd de prei, winterpeen en rode uien en verwarm een stoofpan voor met olijfolie. Als de olie warm is kunnen de groenten in de pan.
 2. Doe de kruidnagel, tijmtopjes en de kaneel bij de groenten en breng op smaak met peper en zout. Laat de groenten op laag vuur ca. 15 minuten stoven met het deksel op de pan, roer af en toe.
 3. Breng het vlees op smaak met peper en zout en bak deze aan beide zijden anderhalve minuut (rare) of tweënhalve minuut (medium).
 4. Serveertip: Doe de groenten op een (warm) bord en leg de geit hier bovenop.

Geit op een groentebedje

Heb je dit recept gemaakt? Ik hoor graag wat je er van vindt, laat het me weten via een reactie, facebook, instagram(@theanswerisfood) of twitter (@answerisfood).