Het zal je vast niet ontgaan zijn: het aspergeseizoen is weer begonnen.  Dit seizoen loopt van april tot juni en dus moet je ervan genieten zolang het duurt. Traditioneel kook je asperges en serveer je ze met hollandaisesaus, ham, krieltjes en een gekookt eitje. Dat is natuurlijk heerlijk maar omdat het seizoen zo kort is is een beetje variatie ook leuk. Daarom vandaag een alternatieve manier van asperges bereiden.

Door het roosteren van asperges blijven ze iets knapperiger en worden ze ook iets zoeter. Naast de asperges roosterde ik de krieltjes ook, de oven was immers toch al aan. Ben jij een aspergefan, probeer dit zeker!

Print
Kook tijd 40 minutes
Porties 2 personen

Ingrediënten

 • 250 gram krieltjes
 • olijfolie
 • peper en zout
 • 2 knoflooktenen
 • 500 gram asperges
 • 1 tl mosterd
 • 4 ei

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Was de krieltjes en snij ze in 4 partjes, je hoeft ze niet te schillen. Doe ze in een kom en voeg er 1 el olijfolie en peper en zout aan toe.
 3. Pel de knoflooktenen en plet ze een klein beetje.
 4. Schil de asperges. Dat gaat makkelijk met een dunschiller. Aan de onderkant zitten voornamelijk vervelende schillen, zorg dus dat je daar meerdere lagen afschilt. Snij ook de houtige onderkant van de asperges af.
 5. Meng in een schaaltje 2 el olijfolie en de mosterd. Smeer met een kwastje de asperges in met dit mengsel.
 6. Leg de krieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze in de oven. Leg de knoflooktenen ertussen. Houd ruimte vrij voor de asperges.
 7. Voeg na 10 minuten de asperges toe en bak ze samen nog 20 minuten.
 8. Zet alvast water op voor je eitjes, deze gaan we koken. Ik kookte de eitjes 7,5 minuut, dan zijn ze zoals op de foto.
 9. Controleer of de krieltjes en de asperges klaar zijn en serveer onmiddelijk. Haal nog wel de knoflook ertussenuit.

Geroosterde asperges

Hoe eet jij je asperges het liefst?