Afgelopen woensdag deelde ik met jullie een recept voor Marokkaanse couscous. Ik kondige toen dit recept al aan: geroosterde bieten salade. Dit at ik namelijk samen met de Marokkaanse couscous. Daarnaast hadden we ook falafel maar die maakte ik niet zelf, maar dat legde ik woensdag ook al uit.

Ik raad je af om voor dit recept voorgekookte bieten te gebruiken. Door de bieten te roosteren blijven ze namelijk steviger en komt hun smaak beter naar boven. Dat is bij eigenlijk iedere groentesoort wel zo. Daarom is mijn favoriete manier van groente bereiden roosteren. Het is ook nog eens supermakkelijk want meer dan de groente schillen hoef je eigenlijk niet te doen, het echte werk doet de oven voor je.

Het recept komt van feasting at home.

Tips:
– De pitjes uit een granaatappel krijgen is best een knoeiwerk. In de meeste supermarkten verkopen ze ook bakjes met granaatappelpitjes, veel makkelijker!
– Mocht je toch een hele granaatappel willen gebruiken zoek dan op Youtube naar filmpjes met tips, dit kan je echt helpen.
– Pas om met het schillen van de bieten, ze geven namelijk ontzettend af. Handschoenen en een schort zijn dus geen overbodige luxe.

Print
Kook tijd 1 hour
Porties 2 personen

Ingrediënten

 • 3 ongekookte bieten
 • zout en peper
 • 1 el olijfolie
 • 1 el balsamico azijn
 • 1 tl komijnzaad
 • 100 gram granaatappelpitjes
 • 100 gram pistachenoten ongepeld gewogen
 • 5 takjes munt

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Schil de bieten en snij ze in partjes.
 3. Doe ze in een schaal en doe hier zout en peper, olijfolie, balsamico en komijnzaad bij. Schud dit goed om zodat ieder partje goed bedekt is.
 4. Leg de partjes in een ovenschaal en zet de 45 minuten in de oven. Draai ze af en toe om.
 5. Pel ondertussen de pistachenoten en snij de munt fijn.
 6. Als de bieten geroosterd zijn doe je de pistachenoten, de granaatappelpitjes en de munt erbij. Roer nog even om en je salade is klaar.

Geroosterde bieten salade

Probeer jij groenten wel eens te roosteren of kook je ze toch liever?

Heb je dit recept gemaakt? Ik hoor graag wat je er van vindt, laat het me weten via een reactie, facebook, instagram (@theanswerisfood) of twitter (@answerisfood).