Voor het ‘normale’ kerstmenu heb ik wat chiquer eten uitgezocht. Dat betekend natuurlijk niet dat het moeilijk hoeft te zijn en dat is dan ook zeker niet het geval voor deze coquilles. Juist door de simpele bereiding komt de smaak van de coquilles goed naar voren. Dit voorgerecht hoef je niet voor te bereiden en staat met 10 minuutjes op tafel, ideaal dus voor een druk kerstdiner.

Het menu tot nu toe:

Amuse
Mini uien tarte tatins met geitenkaas

Voorgerecht
Coquilles met simpele saus

4.5 from 2 votes
Print
Kook tijd 10 minutes
Porties 1 persoon

Ingrediënten

 • 3 coquilles
 • 1/4 limoen
 • peper en zout
 • roomboter
 • witte wijn

Instructies

 1. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
 2. Dep de coquilles droog. Rasp de schil van de limoen over de coquilles. Op de foto zie je hoeveel rasp ik gebruikte voor 3 coquilles.
  Coquilles met simpele saus
 3. Maal ook een klein beetje zout en peper over de coquilles.
 4. Zorg dat de pan goed warm is en smelt wat roomboter in de pan. Bak de coquilles nu anderhalve minuut per kant. Tip: als je veel coquilles in de pan hebt zorg dan dat je ze met de klok mee in de pan legt. Je kunt ze dan in dezelfde volgorde omdraaien en uit de pan halen.
  Coquilles met simpele saus
 5. Verdeel de coquilles over de borden.
 6. Doe een klont roomboter, een klein scheutje (zo'n 20ml) witte wijn en het sap van 1/4 limoen in de pan en kook dit nog een halve minuut. Let op dit kan een beetje spetteren, zorg dus dat je een schort om hebt.
 7. Verdeel de saus uit de pan over de coquilles en serveer meteen.

kerstmenu voor-5

Heb je dit recept gemaakt? Ik hoor graag wat je er van vindt, laat het me weten via een reactie, facebook, instagram(@theanswerisfood) of twitter (@answerisfood).