Vandaag weer een nieuw homemade basic recept. In deze categorie leer ik jullie hoe je dingen thuis kunt maken die je normaal kant en klaar in de supermarkt haalt. Dit keer gaan we zelf kipnuggets maken. Deze kipnuggets heb ik dit jaar bij mijn verjaardag gemaakt, een groot succes. Het is lekker om er een sausje bij te serveren, op de foto zie je deze zoetzure saus, maar ketchup of mayonaise is ook lekker.

In het recept kom je panko tegen. Dat is japans paneermeel, het is knapperiger dan normaal paneermeel. In de meeste supermarkten vind je dit tegenwoordig wel. Kun je het niet vinden dan is gewoon paneermeel ook prima.

Print
Voorbereiding 15 minutes
Kook tijd 30 minutes

Ingrediënten

 • 350 gram kip
 • 1 ei
 • 30 gram panko
 • peper en zout

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Je kunt de kip eventueel marineren. Bijvoorbeeld in een marinade van een halve citroen en wat eetlepels olijfolie. Als je hem marineert hoef je minder peper en zout door de panko te doen.
 3. Snij de kip in stukjes, zo groot als je de kipnuggets wil hebben.
 4. Pak 2 schaaltjes. Klop in 1 schaaltje het ei los, in het andere schaaltje doe je de panko met peper en zout erdoorheen. Doe er ruim peper en zout op, daar krijgt de kip smaak van.
 5. Leg een bakplaat met bakpapier klaar.
 6. Pak nu een stukje kip en haal deze door het ei en vervolgens door de panko. Als de hele kip een laagje panko heeft leg je hem op de bakplaat. Ga zo door totdat je alle kip hebt gehad en zet hem dan voor 25 tot 30 minuten in de oven.
 7. Controleer goed of de kip gaar is en serveer de kipnuggets dan met een sausje.

Kipnuggets | homemade basics