Vlees en vis eet ik het liefst zo volledig mogelijk. Ik smul van een hele vis, dus inclusief hoofd en staart. Toen ik nog thuis woonde maakten mijn ouders wel eens een hele kip. Daar kon ik echt de hele dag naar uitkijken. Terwijl ik vaak van mensen hoor dat ze het verschrikkelijk vinden om dit te eten, omdat ze dan kunnen zien dat het echt een dier is. Ik zelf vind dat juist prettig, je weet tenminste zeker dat je geen gemalen tong etc. eet.

Jammer genoeg is het vaak wel wat meer werk om klaar te maken en daarom maak ik het niet vaak. Dit geldt zeker niet voor deze kippenpoten, je hoeft eigenlijk alleen maar te wachten. De marinade en de oven doen al het werk voor je! De marinade bestaat uit lekker veel kruiden, citroen en honing. Door de kip te laten marineren komt hij supermals uit de oven en dat is natuurlijk wat je wilt!

Print
Kook tijd 45 minutes
Porties 2 poten

Ingrediënten

 • 8 el olijfolie
 • 2 tenen knoflook
 • 10 takjes tijm of 1 el gedroogde tijm
 • 2 el gedroogde oregano
 • 1 citroen
 • 2 el honing
 • 2 kippenpoten

Instructies

 1. Maak een marinade van alle ingrediënten, roer goed door.
 2. Leg de kippenpoten in een schaal, giet de marinade erover.
 3. Laat de kip zo lang mogelijk marineren, het liefst een hele dag. Giet af en toe de marinade over de kip heen.
 4. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 5. Bak de kippenpoten 20 minuten in de oven. Draai ze dan om en bak nog 20 minuten.
 6. Controleer of ze gaar zijn. Lekker met een salade of geroosterde groenten.

Kruidige kippenpoten uit de oven