Sinds februari dit jaar ben ik bezig met afstuderen. Op het moment dat ik dit schrijf ben ik al twee maanden bezig en daarmee al halverwege. Ondertussen ben ik ook gewend aan het ritme (vroeg opstaan!) en maak ik elke dag een lunchbox voor mezelf. Waar dat in februari nog vooral brood met beleg was ben ik in maart wat meer gaan experimenteren. Elke dag nam ik een foto van mijn lunchbox zodat ik nu dit artikel met jullie kan delen. Ik hoop jullie hiermee wat inspiratie te geven voor lekkere lunches en snacks.

Ik zorg meestal dat ik in een keer voor drie dagen lunch maak. Daarom eet ik vaak drie dagen hetzelfde, om jullie niet te vervelen heb ik daar maar een keer een foto van gemaakt.

Aan het begin van de maand maakte ik deze Marokkaanse kikkererwten salade, het recept daarvoor komt na pasen online. Ik maakte zo’n grote schaal dat ik er drie dagen van kon eten en drie bakjes in de vriezer kon zetten. Altijd handig voor als het een keer niet lukt om lunch te maken! Daarnaast had ik wat yoghurt met druiven en een appeltje met pindakaas mee. Zoals je wel zult zien zijn dat favoriete snacks van me. De rest van die week nam ik brood mee. Als snacks maakte ik een groentebakje en een fruitbakje.

Ik heb in de loop van de jaren een behoorlijke verzameling lunchboxjes verzameld. Veel daarvan kun je makkelijk online bestellen, dit zijn mijn favoriete bakjes:

Zoals je ziet maak ik meestal twee soorten lunchboxen in een week. Ik maak in een keer voor drie dagen een salade of andere wat uitgebreidere lunchbox. De rest van de dagen neem ik dan meestal een lekker belegde boterham mee. In dit geval maakte ik aan het begin van de week gado gado salade. Alle restjes groente die ik nog had gingen daar in, samen met een lekker pindasausje. Aan het einde van de week belegde ik een broodje met gerookte zalm en komkommer.

Hetzelfde geld voor de snacks. Ik neem voor twee momenten snacks mee, ’s ochtends rond 10 uur en ’s middags rond 3 uur. Ik weet van mezelf dat ik dan honger heb en ik ben niet meer vooruit te branden als ik dan niet wat eet. Die snacks bestaan meestal uit wat fruit, yoghurt of groente.


Rechts zie je een van mijn favoriete lunchboxen, gebaseerd op een snelle keuken recept: falafel, bulgur en gegrilde courgette. Daarbij wat tomaatjes en pistachenoten en ik kan een dag hard aan het werk! Het wordt een beetje saai, maar ook deze week nam ik aan het einde brood mee, dit keer belegd met geitenkaas (met honing en walnoten) en paté. Deze week ontdekte ik ook hoe lekker het is om een handje nootjes mee te nemen.

En tenslotte at ik eind maart voor het eerst een poké bowl. Deze was van pokedelicious (in Utrecht) en gevuld met zalm, tonijn, mango, komkommer en nog veel meer lekkers. Daardoor geïnspireerd maakte ik mijn eigen poké lunch box. Gevuld met allemaal restjes groente, helaas had ik geen verse zalm of tonijn in huis dus liet ik dat achterwege.

Een maand in lunchboxen | Maart 2017