Naast mijzelf proeft Marijn (mijn vriend) eigenlijk alle gerechten die ik maak. Het leek mij daarom leuk als hij op een rijtje zou zetten welke recepten hij het lekkerst vindt. Zijn artikel lees je hieronder!

Na een jaar gediend te hebben als voorzitter van het testpanel van “the answer is food”, vondt Maaike het tijd dat ik eens mijn toprecepten zou plaatsen. Ik heb een top-15 gemaakt van mijn favoriete recepten die Maaike het afgelopen jaar op haar website heeft geplaatst. Uiteraard volgt een stukje over deze gerechten en waarom juist deze gerechten mij aanspreken.

Beef teriyaki
Laat ik bij nummer 15 beginnen, als ik de sushibar binnenkom weet ik al dat ik de beef teriyaki minimaal één keer bestel. Echt een van mijn favorieten uit de oosterse keuken. De versie van Maaike was erg smakelijk, de branderige smaak van de knoflook past goed bij het rundvlees.
Zelf tomatentapende maken
Daaropvolgende de tomaten tapenade. Ideaal voor ’s avond op een toastje of op brood bij de lunch. Bij veel van onze vrienden valt deze tapenade ook altijd goed in de smaak. Is makkelijk en snel te maken, zelfs voor mij.
super simpele paella
Pealla en maïssoep zijn twee gerechten die we nog met enige regelmaat eten. De paella soms met andere ingrediënten, maar het lekkerste vind ik hem met garnalen en chorizo. De maïssoep is een van mijn favoriete soepen, het lekkers met nacho’s om te dippen, liefst nog met kaas erover. Beide geen moeilijke gerechten, maar wel erg lekker.
Brie snackbrood
Zoals ik net al zei “het liefste met kaas”. Ja, ik ben een echte kaasliefhebber, dus het is niet vreemd dat het brie snackbrood tussen mijn favorieten staat. Even in de oven en klaar, een ideaal lekkernijtje voor een avond op de bank met een leuke film en een glas wijn.
Biefstuksalade
Biefstuksalade was een beetje per toeval ontstaan, doordat er een biefstuk over was moesten Maaike hier maar eens wat mee maken. Beetje geïmproviseerd, maar des te lekkerder. Goed vlees is wel belangrijk bij dit gerecht, zeker niet bezuinigen en een goed stuk vlees halen, komt de salade ten goede.
miso zalm
Miso zalm en zalm met pistachekorst zijn beide heerlijk, let wel op, je bakt een stuk zalm snel te ver door en dat wordt hij droog. Gelukkig heeft Maaike dat goed onder de knie, heerlijke gerechten. Vooral de zalm met pistachekorst is één van mijn favorieten, wat een topgerecht!
Zomerse quesadillas
Nu wordt het ingewikkelder, springrolls en zomerse quesadillas. Beide twee echte warm weer gerechten, leuke aan springrolls is dat je ze met van alles kan vullen. Krabsticks, garnalen en mango zijn enkele van mijn favoriete ingrediënten voor springrolls. De zomerse quesadillas waren nieuw voor mij, maar wel heerlijk. Als kaasliefhebber heeft lekker zachte mozzarella daar natuurlijk ook invloed op.
KIpburger met gegrilde ananas
Een echte man houdt natuurlijk van burgers, ik ben geen uitzondering. De kipburgers van Maaike waren echt overheerlijk, de ananas is ook echt een toevoeging, geeft een extra zuurtje aan het gerecht. Heerlijk met ovenfriet, nu zijn wij sowieso wel fan van de ovenfriet, staat wekelijks op tafel bij ons.
Quiche met geroosterde groenten
De quiche met geroosterde groenten was eigenlijk een restverwerking. Van een dag eerder hadden we geroosterde groenten over en er lag nog gorgonzola in de kast. Alles bij elkaar en ‘op hoop van zege’! Zeker een succes, heerlijk gerecht en de beste quiche die ik gehad heb (en we eten best vaak quiche). Soms heb je een mazzeltje nodig, maar dit was wel een erg lekkere
mangotaart
Dan de top-3, de mangotaart is een taart die bij onze housewarming is gemaakt. Heerlijke zoete taart en aangezien ik wel een zoetekauw ben viel de mangotaart dus goed in de smaak bij mij.
Wrap pizza's
Dat de wrap-pizza in de top-3 staat is denk ik geen verassing, dit gerecht deed het op de site en op facebook volgens mij extreem goed. Super alternatief voor gewone pizza’s omdat je geen deeg hoeft te maken en het is zo klaar. Het is ook nog eens minder zwaar omdat deze pizza’s ene zeer dunne bodem hebben. Heerlijk gerecht!
Kerstmenu-2014
En tot slot natuurlijk het kerstdiner 2014. Ik denk dat Maaike hier heeft laten zien dat ze echt topgerechten kan bereiden. Van de heerlijke tonijntartaar vooraf, naar het hoofdgerecht met varkenshaas en appels naar het toetje van banaan panna cotta met amarettosaus. Zeker het hoofdgerecht was een topper, hebben we al wel vaker dan één keer gehad en nu ik het er toch over heb…. het wordt wel weer eens tijd. Ik kijk al uit naar het kerstdiner 2015!

Blijf vooral volgen en maak ook vooral zelf de gerechten van the answer is food!
De meeste zijn niet lastig en echt erg lekker!

Op naar het tweede jaar. Groetjes Marijn