Tijdens pasen is waarschijnlijk alle familie op bezoek voor de paasbrunch. Mocht je nou geen idee hebben wat je daarna moet gaan doen dan heb ik vandaag een idee voor je. Want wat is nou leuker dan gezellig de keuken induiken om deze paas rocky road te maken! Speciaal voor pasen heb ik dit keer het recept ook gefilmd, laat me zeker even weten wat jullie daar van vinden.

Print
Kook tijd 15 minutes
Porties 15 blokjes

Ingrediƫnten

 • 300 gr pure chocolade
 • 125 gr roomboter
 • 175 gr paaskransjes
 • 250 gr gevulde paaseitjes
 • 150 gr paasmarsmallows of mini marsmallows

Instructies

 1. Smelt de chocolade met de boter au-bain marie, zet daarvoor een kom met de chocolade en de boter boven een pan kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Roer het tijdens het smelten af en toe door.
  Vegetarisch kerstmenu nagerecht: chocolade semifreddo met pistache
 2. Doe de paaskransjes in een diepvrieszak en sla met een deegroller, hamer of afstandbediening in kleine stukjes. Je wilt de koekjes in kleine stukjes slaan, niet tot kruimels.
 3. Pel de paaseitjes.
 4. Leg een kwart van de paasmarsmallows opzij en snij de rest in kleine stukjes.
 5. Leg een klein handje van de paaskransjes apart. Meng de rest met de gesmolten chocolade. Voeg daar de in stukjes gesneden marsmallows aan toe en roer ook dit door.
 6. Houdt 10 paaseitjes apart en voeg de rijst bij de gesmolten chocolade. Roer het even door, maar wees voorzichtig: als je te lang roert smelten de eitjes te veel.
 7. Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Giet de rocky road in de bakvorm en verdeel het gelijkmatig.
 8. Verdeel de apart gehouden marsmallows, paaskransjes en paaseitjes over de rocky road. Dit hoeft niet netjes te gebeuren, een rocky road mag juist lekker rommelig zijn.
 9. Zet de rocky road nu minimaal twee uur in de koelkast om op te stijven. Haal het daarna uit de vorm en snij het in blokjes.
 10. Je kunt de rocky road nog zeker een week bewaren in een luchtdichte bak in de koelkast.

Paas rocky road