Een tijdje geleden kocht ik op de markt een enorme pompoen, deze kookte ik in een keer waardoor de halve vriezer vol lag met stukjes pompoen. Aangezien de vriezer binnenkort weer ontdooit moet worden leek het me handig om aan deze voorraad pompoen te beginnen en dus maakte ik er pompoen hummus mee. Ik ben geen hele grote fan van normale hummus, maar hummus met een smaakje vind ik heerlijk. Ik maak het bijvoorbeeld ook graag met zongedroogde tomaat, het bittere van de hummus wordt daar namelijk een beetje door opgeheven.

Print
Porties 2 lunchboxen

Ingrediƫnten

 • 250 gr pompoenblokjes
 • 150 gr kikkererwten
 • 3 el tahin
 • peper en zout
 • 2 el olijfolie
 • 1 gepelde teen knoflook
 • 5 pita's

Instructies

 1. Kook de pompoenblokjes in 20 minuten gaar. Je kunt hier ook pompoen voor gebruiken die je over had van je avondeten.
 2. Maal de pompen, kikkererwten, tahin, peper, zout, olijfolie en knoflook in een keukenmachine tot hummus. Proef of het goed op smaak is en voeg eventueel nog meer peper en/of zou toe.
 3. Maak de pita's klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 4. Snij de pita's in vieren en schep de hummus in lekdichte bakjes. Verdeel dit nu over twee lunchboxen en neem ze mee.

pita-met-pompoen-hummus-2-van-2