Een van mijn favoriete dingen om te doen is uit eten gaan. Ik vind het heerlijk om verrast te worden door een goed restaurant en krijg daar meestal ook enorm veel inspiratie van. Dat wil overigens  niet zeggen dat wij vaak uit eten gaan, uit eten gaan is voor mij namelijk een typisch gevalletje kwaliteit over kwantiteit. Ik ga liever 1x in de maand naar een lekker restaurant dan 4x per maand naar de pizzeria om de hoek. Vanaf nu wil ik wat vaker mijn ervaringen laten weten met restaurants waar ik naartoe ga, vandaag beginnen we met quignon Utrecht.

Nadat wij terugkwamen van onze vakantie hadden we niet veel zin om te koken en dus besloten we uit eten te gaan. Als ik een restaurant zoek kijk ik vaak op recensie sites, zo ontdek ik nieuwe plekken om naar toe te gaan. Deze keer kwam ik een iens diner deal tegen bij quignon Utrecht. Het menu zag er goed uit en de locatie, midden in de stad, leek ons ook prima. Het menu was beperkt omdat we gebruik maakten van de diner deal, maar alsnog hebben we erg lekker gegeten. De gerechten van de deal staan ook allemaal op de normale kaart.

De locatie is prachtig, Quignon zit namelijk aan de oudegracht. Met mooi weer kunt op het terras zitten, dat was bij ons helaas al vol. Gelukkig kunnen ze de ramen opzij schuiven zodat je ook binnen het gevoel van buiten hebt. De inrichting is sfeervol dus ook met slecht weer kun je hier prima zitten.
quignon utrecht

Als voorgerecht konden we kiezen uit twee plateau’s, italiaans of quignon. Wij gingen voor de italiaanse variant en dat was een goede keus. Het plateau bestond uit lekkere vleeswaren, pesto, tapenade, olijfjes, garnalenkroketten en nog meer. Dit beviel ons beide super, een goed begin van de avond.

Bij het plateau dronken we een heerlijke witte wijn. Mocht je moeite hebben om te kiezen vraag dan even of je mag proeven. Dit was bij ons geen probleem.

quignon utrechtVoor het hoofdgerecht kozen we beide iets anders, ik ging voor de vegaburger, marijn voor de biefstuk. Beide gerechten waren aanraders. Leuk om te zien dat er een wat orgineler vegetarisch gerecht op de kaart staat. Ik zou dit restaurant dan ook voor vegetariërs aanraden.

quignon utrecht

Tenslotte het toetje, we gingen beide voor de passievrucht cheesecake met frambozenijs. Het wordt een beetje eentonig maar ook dit smaakte zeer goed. De cheesecake was lekker romig en het ijs had veel smaak.

quignon utrecht

 

Al met al zouden wij quignon zeker aanraden. Het eten was heerlijk, de bediening vriendelijk en de locatie prachtig.