Wij hadden al een tijdje een dinercheque in de kast liggen die nodig gebruikt moest worden. Na even zoeken op de site kozen we ervoor om bij restaurant Vis en meer te reserveren. Dit restaurant ligt in deĀ Drieharingstraat, mijn favoriete straat in Utrecht. In dit kleine straatje liggen meerdere geweldige restaurants waar ik graag kom, bij Vis en meer was ik echter nog nooit geweest. Gelukkig zijn we beiden grote visliefhebbers, dat is toch wel handig als je naar een visrestaurant gaat.

De menukaart ziet er prima uit. Naast natuurlijk veel visgerecht zijn er ook enkele vegetarische en vleesgerechten te vinden, handig als een van je tafelgenoten geen visliefhebber is. Zelf hebben we deze gerechten niet geproefd en ik kan je dus niet vertellen of deze ook lekker zijn. De gerechten die wij namen waren in ieder geval heerlijk.

Als je voor het restaurant staat lijkt het niet erg groot te zijn, maar schijn bedriegt! Vis en meer is aan de voorkant vrij smal. Aan de achterkant is echter een grote zaal te vinden waardoor het restaurant veel groter is dan het van buiten lijkt te zijn. De inrichting is helemaal mijn stijl met lekker veel industriƫle elementen. En niet geheel onbelangrijk: de stoelen zitten heerlijk. Een hele avond tafelen kan hier dus zonder een houten kont te krijgen.

inrichting1

Het eten

Als voorgerecht koos ik voor de sardines van de grill en Marijn voor de gebakken coquilles. Beide waren heerlijk. Met de sardines is het even prutsen omdat ze veel graatjes bevatten, maar dat hoort natuurlijk bij de vissoort. Ik vond vooral het voorgerecht erg lastig kiezen en ik denk dat ik nog een keer terug ga om de makreel filet te proberen. Als die net zo lekker is als de sardines moet dat zeker goed komen.

Als hoofdgerecht koos ik voor de zeebaars in zoutkorst. Door het eten van deze vis heb ik het maken van een vis in zoutkorst meteen aan mijn bucketlist toegevoegd. De zeebaars was superzacht en smaakvol. Bij de zeebaars kreeg ik een extra bord met daarop nog wat lekkere groentes. Gelukkig waren ook deze groentes erg lekker.

Marijn koos als hoofdgerecht voor de surf en turf: erg goed gebakken ossehaas met halve kreeft. De kreeft was goed gaar, maar niet te droog, wat soms gebeurd na te lang koken. Echter miste er wel kreeftbestek waardoor het eten enige hilariteit opleverde, maar ook dat is allemaal goedgekomen.

Het toetje was het enige dat mij een klein beetje teleurstelde. Ik koos voor de proeverij van panna cotta, met sinaasappel, munt en chocolade. De smaken zaten alleen in het laagje bovenop de panna cotta. De panna cotta zelf was naturel. Ik had het lekkerder gevonden als de smaak door de hele panna cotta zat, het laagje was namelijk erg snel op. Marijn nam het kaasplankje en die was wel erg lekker.

gerechten

Conclusie

Ben je een visliefhebber en wil je een avondje lekker eten in Utrecht? Vis en meer is dan zeker een goeie optie. Het eten smaakte zeer goed, de inrichting en de sfeer is leuk en ook het personeel is heel vriendelijk. De zeebaars in zoutkorst was voor mij het hoogtepunt van de avond en zou ik je dan ook zeker aanraden!