Het is weer de laatste week van de maand wat betekend dat het tijd is voor de foodblogswap. Deze maand kreeg ik de blog van Ellouisa toegewezen: ellouisa cooking. Van haar site kookte ik al eens eerder, toen maakte ik turkse gevulde broodjes. Gelukkig heeft Ellouisa in de tussentijd genoeg nieuwe recepten geplaats.

Mijn keuze viel op deze marokkaanse lamsspiesjes. Ik had er nog nooit eerder van gehoord en dat is natuurlijk juist de bedoeling van de foodblogswap! Wij vonden ze echt heerlijk en ik heb hierdoor al een week een enorme lamsvlees craving.

Lamsvlees vind je meestal niet in de supermarkt dus het beste kun je even naar de slager gaan.

Print
Kook tijd 20 minutes
Porties 2 personen

Ingrediënten

 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 1/2 bosje platte peterselie
 • 250 gram lamsvlees in blokjes
 • 1/2 tl komijn
 • 1 tl paprikapoeder
 • 2 draadjes saffraan
 • peper en zout
 • 2 el olijfolie
 • 1 el azijn

Instructies

 1. Snij de ui, knoflook en peterselie fijn.
 2. Doe het lamsvlees in een schaal en doe hier de ui, knoflook, peterselie, komijn, paprikapoeder, saffraan, peper, zout, olijfolie en azijn bij.
 3. Roer goed door en laat een nacht marineren.
 4. Rijg de blokjes vlees aan 4 spiesjes.
 5. Verwarm een grillpan op middelhoog tot laag vuur en bak de spiesjes in 15 minuten.
 6. Garneer eventueel met wat verse peterselie

Shwa - marokkaanse lamsspiesjes | foodblogswapHeb je dit recept gemaakt? Ik hoor graag wat je er van vindt, laat het me weten via een reactie, facebook, instagram(@theanswerisfood) of twitter (@answerisfood).