De sinaasappel voor het snijden

Door een sinaasappel in partjes te snijden hou je alleen het lekker vruchtvlees over, je snijdt alle vliesjes en witte stukjes weg. Het staat daarnaast ook een stuk mooier in bijvoorbeeld een toetje of je ontbijt. Het lijkt misschien veel werk en vooral ingewikkeld, maar dat valt gelukkig wel mee. Zeker als je bedenkt dat een sinaasappel altijd best veel werk is om te schillen.

Snij de boven en onderkant van de sinaasappel af.Snij de zijkanten van de sinaasappel af.

De eerst stap is de boven en onderkant van de sinaasappel afsnijden. Daarna ga je van boven naar onder de zijkanten eraf snijden, volg hierbij de bolling van de sinaasappel.  Draai de sinaasappel af en toe om, om te controleren of je aan de onderkant ook alles weg hebt gehaald. Let er op dat je alle witte stukjes wegsnijdt, deze gaan je anders in de weg zitten. Ze zijn bovendien ook niet lekker.

De sinaasappel zonder schil De schillen.

Op de bovenste foto zie je de sinaasappel nadat alle schil verwijderd is. In de schil zit nog best wat vruchtvlees, als je deze schillen uitknijpt boven een bakje komt er nog best veel sap uit. De sinaasappel schillen kun je ook inmaken, al heb ik dit zelf nog nooit gedaan.

Snij de sinaasappel langs de vliesjes in. Close up van een partje, net uit de sinaasappel

Nu ga je de partjes uit de sinaasappel snijden. Neem een schilmesje of een koksmes, beide werken prima. Je kunt zien waar de vliezen zitten, dat zijn de witte randen. Je gaat nu zo dicht mogelijk langs de vliezen snijden, aan beide kanten van een partje. Het partje ligt dan los, met je mes til je het er zo uit.

De partjes van een sinaasappel.

Ga zo de hele sinaasappel langs, totdat je alle partjes eruit gesneden hebt. Nu heb je je sinaasappel in partjes gesneden! In het gedeelte dat je overhoudt zit nog veel sap, dit kun je uitknijpen.

Morgen komt er een recept online waarbij je deze sinaasappel partjes kunt gebruiken. Kom dus morgen terug om dat recept te vinden.

Laat het me weten als je nog vragen hebt, ik beantwoord ze graag.