Een van de grote voordelen van Utrecht vind ik de vele leuke barretjes die er te vinden zijn. Waar je ook naar op zoek bent voor alles is wel wat te vinden. Toch merk ik dat er een paar tentjes zijn waar ik echt vaak te vinden ben. Een van die tentjes is Talud 9, een koffie en wijnbar vlakbij de dom. Na een tentamenweek ga ik hier graag een taartje eten, maar de lunches zijn ook heerlijk.

Talud 9 is heerlijk industrieel ingericht met metalen lampen, een bakstenen muur en nog veel meer prachtige details. Op de inrichting zou ik echt niets aan kunnen merken!

talud-1-4

Koffie/thee

De koffie van Talud heeft een tijdje geleden de prijs voor de beste koffie in Utrecht gewonnen. Nou lust ik geen koffie dus dat heb ik niet voor jullie kunnen testen, maar ik heb van anderen wel gehoord dat de koffie erg smakelijk is. Gelukkig drink ik wel thee en ook daar is genoeg keuze in. Als je een thee besteld krijg je de doos die je hieronder ziet en mag je zelf je thee uitkiezen. Hier zitten normale smaken zoals groene thee tussen, maar ook avontuurlijkere smaken zoals een thee gemaakt van koffiebonen (verrassend lekker!).

Mocht je zin hebben in wat lekkers bij je koffie of thee dan is er ook genoeg keuze. Zoet van Lies maakt namelijk allerlei lekkere taarten. Mijn favorieten zijn de cheesecake en de appeltaart, maar ook de blondies zijn erg lekker!Untitled design (10)

Lunch

Als je rond het middaguur bij Talud bent is een lunch ook een enorme aanrader. Ze hebben verschillende zeer goed belegde broodjes, hieronder zie je het broodje boerenbrie met walnoten. Naast broodjes zijn er ook soepen en salades die net zo goed gevuld zijn.talud-4

Wijn

Mocht je tijdens een avondje uit een keer zin hebben in een lekker wijntje dan kun je ook zeker bij Talud terecht. Ze hebben een ruime collectie wijnen en helpen je met het vinden van een wijn die jij lekker vind. Als je een wijntje besteld krijg je de vraag in welke prijsklasse dit wijntje mag zitten en van welke soort wijn je houdt. Vervolgens kiest de barman 3 wijnen uit die hierbij passen en mag je ze alledrie proeven. Zo weet je dus zeker dat je een wijntje krijgt dat je ook echt lekker vind!
talud-1Ben je dus een dagje in Utrecht en op zoek naar een leuke plek voor je lunch, koffie/thee of een wijntje dan is Talud 9 waar je moet zijn. De inrichting past erg goed bij het concept en maakt er een gezellig barretje van. Qua prijs is Talud vergelijkbaar met andere lunchrooms, voor €6,50 heb je een broodje en iets lekkers heb je vanaf €2,50.