avocado snijden gesneden avocado snijden benodigheden

Ik ben dol op avocado’s, ze zijn heerlijk op brood of een cracker. Bovendien is avocado het hoofdingrediënt van guacamole. Ik zie vaak dat mensen veel moeite hebben met het snijden van een avocado, voornamelijk met het eruithalen van het vruchtvlees. Vandaag leg ik uit hoe ik avocado’s snij, het is een combinatie van verschillende tips die ik op pinterest tegenkwam. Je hebt natuurlijk een avocado nodig, daarnaast een koksmes en een eetlepel.

Zorg dat je avocado rijp is, anders is hij heel moeilijk te snijden en ook niet lekker. Als je hem indrukt moet hij iets meegeven.

avocado snijden halveren avocado snijden draaien

De eerste stap is het halveren van de avocado. Daarvoor pak je je mes en snijd je rond de pit, zie hiervoor de eerste foto. Om nu de twee delen los van elkaar te krijgen draai je de twee helften tegen elkaar in.

Avocado snijden gehalveerd

Als het goed is heb je nu twee helften. Als je maar 1 helft nodig hebt kun je het beste de helft zonder pit gebruiken. De helft met pit wordt namelijk minder snel bruin dan de helft zonder pit.

avocado snijden pit eruit avocado snijden pit eruit

Om de pit te verwijderen heb je je koksmes nodig, pas goed op en doe dit alleen als je het vertrouwd! Wat je doet is het mes in de pit van de avocado slaan. Vervolgens leg je de avocado in je hand en draai je het mes, waardoor de pit loskomt. Als je dit niet aandurft kun je ook een mesje pakken en het mesje gebruiken om de pit eruit te wrikken. Dit werkt ook, maar je krijgt later minder mooie blokjes, omdat je de avocado al insnijdt.

avocado snijden reepjesavocado snijden blokjes

We gaan nu de avocado insijden. Je hebt hiervoor twee opties, reepjes of blokjes. Reepjes zijn handig als je het op je brood wil gebruiken, blokjes bijvoorbeeld in een salade.

avocado snijden insijden

Pak je mes en maak de inkepingen. Zoals ik dit op de foto doe is het niet handig, je kunt jezelf dan namelijk makkelijk snijden. Je kunt beter een schilmesje gebruiken en de avocado op een snijplank leggen.

avocado snijden uitlepelen avocado snijden gesneden

Om het vruchtvlees uit de schil te krijgen gebruiken we een lepel. Je steekt de lepel langs de schil en haalt hem dan langs de onderkant. Doe dit ook voor de andere kant, net zolang tot je alle blokjes uit de schil hebt gehaald.

Hopelijk heb je iets geleerd van mijn tips, als je zelf nog een andere tip hebt laat dan vooral een reactie achter!