Pasta carbonara is zo’n recept waar ontzettend veel versies van zijn. In sommige recepten staan spekjes, in andere panchetta. Er zijn recepten met en zonder room en dan zijn er ook nog versies met champignons. Het traditionele recept schijnt in verschillende regio’s van italië ook nog te verschillen. Dit recept is hoe  ik traditionele pasta carbonara maak, het smaakt in ieder geval heerlijk!

Wij aten dit als hoofgerecht, dan heb je met deze hoeveelheden genoeg voor 2 personen. Ik zou je dan wel aanraden om er een salade bij te serveren.  Wil je een Italiaans diner organiseren en serveer je het als voorgerecht, dan heb je met deze hoeveelheden genoeg voor 4 personen.

Print
Kook tijd 15 minutes
Porties 2 personen

Ingrediënten

 • 150 gram spaghetti
 • 125 gram spekjes
 • 2 ei
 • 1 eidooier
 • 100 gram geraspte kaas Het liefst parmezaanse
 • peper en zout

Instructies

 1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Bak de spekjes tot ze krokant zijn. je hoeft geen boter of olijfolie toe te voegen, de spekjes geven van zichzelf al genoeg vet af.
 3. Klop in een kommetje alvast de eieren en de eidooier door elkaar heen.
 4. Het belangrijkste is dat je snel werkt, je eieren moeten namelijk stollen door de hitte van je pan en de pasta.
 5. Als de pasta klaar is giet je het af. Daarna doe je het meteen terug in de pan en ga je hier de eieren doorheen roeren, je vuur staat nu uit!
 6. Roer nu net zolang door totdat de eieren een saus vormen. Ik zet soms het vuur nog even heel zacht aan als ik merk dat de pan al te veel is afgekoeld.
 7. Voeg de spekjes, kaas en zout en peper toe.
 8. Eet smakelijk!

Pasta carbonara