Nu sinterklaas weer uit het land is, is het tijd om over kerst na te denken. In december staat the answer is food helemaal in het teken van kerst. Ik heb voor jullie twee kerstmenu’s voorbereid, een vegetarische en een ‘normale’. Daarnaast komen er nog wat extra artikelen online, maar daar ga ik nog niets over verklappen.

Deze week beginnen we met het vegetarische kerstmenu. Dit menu is bedoeld voor mensen die zelf vegetarisch zijn of vegetariërs op bezoek krijgen met kerst. Ik heb voor jullie een amuse, een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht. Vandaag deel ik de amuse: pompoensoep. Ik heb met opzet gekozen voor een amuse die volledig voor te bereiden is, tijdens het diner hoeft hij alleen even opgewarmd te worden en in kleine glaasjes geschonken worden. Je kunt er ook iets grotere porties van maken en de soep als tussengerecht serveren, dat is maar net wat je voorkeur is!

De rest van het menu komt later deze week online, zie hieronder vast een sneak peek:

Amuse
Pompoensoep

Voorgerecht
Tomatentartaar

Hoofdgerecht
Paddestoelen pakketjes met risotto

Nagerecht
Chocolade semifreddo met pistache

Print
Kook tijd 40 minutes
Porties 10 personen

Ingrediënten

 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 2 tl kaneel
 • 450 gr pompoen
 • 1/2 liter bouillon
 • 2 tl paprikapoeder
 • peper en zout
 • 1 plak brood

Instructies

 1. Snipper de ui, snij de knoflook fijn en snij de pompoen in blokjes.
 2. Verwarm een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook totdat ze glazig zijn. Voeg dan de kaneel toe en laat dit nog een minuutje bakken.
  Vegetarische amuse
 3. Voeg de pompoenstukjes en de bouillon toe. Laat dit nu koken met het deksel op de pan tot dat de pompoen gaar is.
 4. Maal de soep fijn met een staafmixer of blender. Doe de soep weer terug in de pan en voeg paprikapoeder en wat peper en zout toe. Proef of hij goed op smaak is en voeg eventueel nog meer kaneel, paprikapoeder, peper of zout toe.
 5. Snij het brood in dunne reepjes en rooster onder de grill in 2 minuten knapperig.
 6. Verdeel de soep over kleine glaasjes en leg het stukje brood over het glaasje.

Vegetarische amuse: pompoensoep

Heb je dit recept gemaakt? Ik hoor graag wat je er van vindt, laat het me weten via een reactie, facebook, instagram(@theanswerisfood) of twitter (@answerisfood).