Vandaag deel ik een recept om een simpele zalmfilet net wat specialer te maken: zalm met pistachekorst. Klinkt behoorlijk culinair toch? Gelukkig is het absoluut niet moeilijk. De oven doet namelijk het meeste werk voor je. Het enige wat jij hoeft te doen is de korst te maken.

Dit recept deelde ik al eerder met jullie, het was een van de eerste recepten die online stond op The answer is food. Ondertussen heb ik veel bijgeleerd, onder andere op het gebied van fotografie en schrijven. Daarom besloot ik dit recept te updaten, de oude foto deed namelijk absoluut geen recht aan dit heerlijke recept. Mocht je nieuwsgierig zijn, hier kun je de oude foto bekijken.

Tip: ik eet mijn zalm het liefst net niet doorbakken en daar zijn de tijden in dit recept ook op gebaseerd. Wil je zalm doorbakken hebben laat hem dan 5 minuutjes langer in de oven staan.

Print
Voorbereiding 10 minutes
Kook tijd 20 minutes
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 125 gram pistachenoten ongepeld gewogen
  • 3 theelepels mosterd
  • 2 Zalmfilet
  • bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Begin met het pellen van de pistachenoten. Snij de pistachenoten vervolgens met een groot mes fijner, maar niet tot kruimels.
  3. Meng de pistachenoten met de mosterd in een schaaltje.
  4. Leg de zalm op een bakplaat met bakpapier, verdeel het noten-mosterd mengsel over de zalmfilets.
  5. Zet de zalm 10 minuten in de oven. De zalm is dan nog niet helemaal doorbakken, dat is hoe ik hem het liefst eet. Hou je zelf meer van volledig doorbakken zalm, zet hem er dan 15 minuten in.

zalm-met-pistachekorst-1-van-1