Ik weet niet hoe het met jullie zit maar als ik op het terras zit bestel ik altijd ice tea. Als het er is het allerliefst ice tea green. Zeker met het warme weer van de afgelopen, en komende, dagen is het heerlijk verfrissend. Toch wil ik het liever niet de hele dag drinken, aangezien ik van lekker eten houdt probeer ik namelijk zo min mogelijk calorieën via drinken binnen te krijgen. Daarom ging ik aan de slag om het zelf te maken.

Zelf ice tea green maken is super makkelijk, je moet alleen een beetje geduld hebben. De zelfgemaakte ice tea green is een stuk lichter en drink ik dus op een warme dag makkelijk de hele dag door. Ik vind hem zelf verfrissender dan de versie uit de winkel, maar precies hetzelfde is het niet.

4 theezakjes lijkt trouwens veel maar doordat de thee afkoeld wordt de smaak veel minder sterk. Met maar 1 theezakje heb je wat smaak betreft bijna water.

Tips:
– Hou je van zoet? Voeg dan meer honing toe.
– Andere thee werkt ook erg goed, probeer bijvoorbeeld eens een fruit thee.

Print
Kook tijd 5 minutes
Porties 1 liter

Ingrediënten

 • 1 liter water
 • 3 zakjes groene thee
 • 1 tl honing
 • 3 takjes munt
 • 1/2 limoen

Instructies

 1. Breng 750 ml water aan de kook.
 2. Doe bij het warme water 250 ml koud water. Dit doe je omdat als je groene thee in te warm water zet het bitter word en dat wil je niet.
 3. Laat de theezakjes 4 minuten in het water trekken.
 4. Doe de takjes munt en de honing bij de thee en laat dit afkoelen.
 5. Ongeveer 10 minuten voordat je hem wilt serveren snij je de limoen in partjes en doe je deze bij je ice tea.
 6. Eventueel kun je er nog wat ijsklontjes indoen.

zelf ice tea green maken

Wat is jouw favoriete zomerdrankje?

Heb je dit recept gemaakt? Ik hoor graag wat je er van vind, laat het me weten via een reactie, facebook, instagram(@theanswerisfood) of twitter (@answerisfood).