Als mensen mij om tips vragen voor een weekendje weg zal ik altijd Brugge noemen. Brugge is een erg mooi stad om te zien, omdat er veel authentieke gebouwen zijn. Daarnaast is er ontzettend veel lekker eten in de stad te vinden. Aangezien de stad vlak aan zee ligt is dat vooral veel vis, maar ook genoeg chocolade, nougat en wafels. Begin februari ging ik er samen met een groep vrienden heen en ik verzamelde daar 5 tips voor een weekendje Brugge.

brugge dag 2-38

1. Proef veel chocolade, nougat en wafels.

In Brugge vind je op elke straathoek een winkel met chocolade, nougat of wafels. Voor liefhebbers van dit soort lekkers dus een waar walhalla. Ik zou je zeker aanraden om veel rond te snuffelen in alle etalages en wat lekkers mee te nemen om thuis van na te genieten.

Mocht je op zoek zijn naar wat goedkopere bonbons dan is daya chocolates een aanrader. Je kunt daar voor niet veel geld toch erg lekkere bonbons vinden, de smaken zijn vrij standaard, maar daarom niet minder lekker.

Voor nougat en andere speciale lekkernijen moet je zeker even bij brown sugar naar binnen. Deze winkel zit in dezelfde straat als daya chocolates en heeft een enorm assortiment. Alleen rondkijken is al een leuke ervaring!

Untitled design (11)

2. Proef een van de bijzondere smaken chocolade van The chocolate line.

Ben je standaard bonbons zat dan moet je zeker langs bij The chocolate line. In deze winkel van Dominique Persoone vind je erg bijzondere smaken bonbons zoals bacon, wiet en gefrituurde uitjes. De bonbons zijn niet goedkoop maar wel erg leuk als bijzonder souvenir.
Untitled design (12)

3. Eet minimaal een avond bij De Mosselkelder.

Op de eerste avond van ons weekendje in Brugge aten wij bij De Mosselkelder. De hele groep vond dit een zeer geslaagd restaurant en zou het zeker aanraden. De kaart heeft genoeg keuze, ook voor mensen die niet van vis houden. De prijs is daarnaast prima, je kunt het hier zo duur maken als je zelf wilt. Zoals je op de foto kunt zien namen wij een menu met oesters en waterzooi met kreeft. Vooral de waterzooi vond ik een enorme aanrader!Untitled design (13)

4. Volg een tour bij de halve maan en drink daarna een biertje in de bar

Brugge heeft een eigen brouwerij midden in de stad: de halve maan brouwerij. Uit deze brouwerij komt onder andere de brugse zot en straffe hendrik. In de brouwerij kun je een tour volgen langs het brouwproces, erg leuk om te zien als je een liefhebber van bier bent. Aan de brouwerij zit ook een bar/restaurant waar je alle biertjes kunt proeven, hier kun je erg gezellig zitten. Untitled design (14)

5. Ga langs bij het Brugs Bierfestival

Begin februari is elk jaar het Brugs Bierfestival, op dit festival komen ongeveer 80 brouwers hun bieren showen. De entree is per persoon 10 euro. Je krijgt voor die tien euro een glas met daarin 3 of 4 (afhankelijk van of je alleen of met twee personen bent) munten. Met dat glas kun je langs de standhouders om biertjes te proeven. Op die manier kun je dus veel verschillende bieren proeven die je normaal niet in de winkel vind.
Mocht je dus niet weten wanneer je naar Brugge moet komen dan is het weekend van het Brugs Bierfestival een mooi moment!

Hopelijk heb  ik je met deze vijf tips overtuigd om een weekendje naar Brugge te plannen. Ben je al eens in Brugge geweest laat me dan zeker weten wat jou tips zijn!