Een jaar geleden kwam voor het eerst een recept online op the answer is food. Dat moet natuurlijk gevierd worden en daarom deel ik vandaag een recept voor appel crumble cheesecake. Deze maakte ik voor mijn verjaardag, daarvoor had ik drie taarten gebakken en deze cheesecake was als eerste op. Het recept kwam ik tegen op culi sandra en het leek me meteen ontzettend lekker.

Ik heb even in de statistieken van het afgelopen jaar gekeken en het leek mij wel leuk om die met jullie te delen. Zo kwamen er in het afgelopen jaar 6.248 bezoekers, die bezochten 21.756 pagina’s. 33% van de bezoekers kwam via google, 33% via verwijzingen, 20% via social media en 12% direct.

De tonijsalade wrap hapjes zijn het vaakst bekeken, gevolgd door ice tea green, vegetarische enchiladas en de oosterse kipspiesjes.

Voor mij was het in ieder geval een heel leuk jaar, ik had niet verwacht dat ik het bloggen zo leuk zou vinden! Het allerleukste vind ik het om te horen dat iemand een recept geprobeeerd heeft. Daarom wil ik jullie van harte bedanken voor het lezen van mijn blog en geniet van de cheesecake!

Print
Porties 15 stukjes

Ingrediënten

bodem

 • 260 gr bloem
 • 100 gr donkerbruine basterdsuiker
 • 240 gr roomboter

Cheesecake

 • 700 gr mon chou
 • 150 gr kristalsuiker
 • 3 eieren
 • 2 tl vanille-extract

appel

 • 3 granny smith appel
 • 1 tl kaneel
 • 1 tl kardemon

crumble

 • 200 gr donkerbruine basterdsuiker
 • 130 gr bloem
 • 45 gr havermout
 • 120 gr boter

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vetje bakvorm in.
 2. Kneed alle ingrediënten voor je bodem tot een deeg en beleg je bakvorm. Zorg dat het een glad geheel is.
 3. Bak de bodem 15 minuten in de oven.
 4. Meng de mon chou met de suiker glad. Voeg de eieren een voor een toe en mix ze door de cheesecake. Voeg tenslotte het vanille extract toe en mix nog een keer door.
 5. Stort je cheesecake op de bodem en spreid het uit.
 6. Snij de appels in kleine blokjes. Als je de schil om de appel laat is het wat rustieker, als je hem eraf haalt wat fijner. De keuze is aan jou!
 7. Meng de appels met de kaneel en de kardemon en verdeel ze over de cheesecake.
 8. Maak ten slotte de crumble door alle ingrediënten daarvoor in een kom te doen en te kneden tot een kruimelig deeg is ontstaan.
 9. Verdeel de crumble over de taart en bak hem in 40-45 minuten af.

Appel crumble cheesecake