Ik ben niet erg goed in koekjes laten liggen zodra ze eenmaal in de kast liggen. Om die reden haal ik nauwelijks koekjes in huis, maar als ik dan eens zin heb in koekjes dan neem ik eigenlijk altijd chocolate chipĀ koekjes. De stukjes chocolade in combinatie met de lekkere zachte koekjes, daar mag je me wakker voor maken! Voor de high tea die ik organiseerde besloot ik ze daarom maar eens zelf te maken. Ik wist namelijk wel dat dat helemaal niet zo moeilijk kon zijn, maar was er nog nooit aan toegekomen. Voor de high tea maakte ik vrij kleine koekjes, maar je kunt ze natuurlijk zo groot maken als je zelf wilt. Wat mij betreft maak je er 1 mega koek van!

Het originele recept komt van pinch of yum.

Print
Kook tijd 30 minutes
Porties 15 koekjes

Ingrediƫnten

 • 120 gr boter
 • 100 gr kristalsuiker
 • 45 gr rietsuiker
 • 1 tl vanille-extract
 • 1 ei
 • 200 gr bloem
 • 1,5 tl bakpoeder
 • zout
 • 120 gr chocolade

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Smelt de boter in een pannetje. Haal het meteen van het vuur zodra het vloeibaar is.
 3. Mix de boter met de kristal- en rietsuiker totdat het romig is. Je kunt dit met je hand of met een mixer doen.
  Chocolate chip koekjes
 4. Voeg de vanille-extract en de eieren toe. Mix totdat het gemengd is, niet te lang.
  Chocolate chip koekjes
 5. Voeg de bloem, bakpoeder en het zout toe en kneed tot het een bal.
 6. Snij de chocolade in stukjes en voeg het toe aan het deeg. Eventueel kun je ook chocolate chips gebruiken, dan hoef je de chocolade niet in stukjes te snijden.
  Chocolate chip koekjes
 7. Verdeel het deeg in 15 stukjes en rol hier balletjes van. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat er genoeg ruimte tussen, de koekjes lopen namelijk nog uit. Bak de koekjes in 10 minuten gaar. Ze zijn nog zacht als je ze uit de oven haalt, dit is de bedoeling!
 8. Laat de koekjes afkoelen voordat je ze eet.

chocolate chip cookies (1 van 2)