Enkele weken geleden kwam een klasgenoot bij mij en vroeg of ik mee wilde naar een foodfestival in Utrecht. Uiteraard heb ik daar meteen “ja”op gezegd en vandaag zijn we met zes man sterk naar het “TREK foodfestival” geweest. Wegens een stroomstoring moesten we, bij binnenkomst, helaas even wachten, maar het was het wachten waard! Het festival is in het Griftpark in Utrecht, een leuke sfeervolle locatie midden in de stad . Ik ben zelf vaak op Rockfestivals geweest en daar kan je overal lekker in het gras gaan zitten. Met een park als ondergrond en het lekkere zonnige weer van deze dag geeft dit hetzelfde sfeertje . Naast gras was er uiteraard lekker eten en drinken, we hebben verschillende hapjes bij verschillende tentjes geprobeerd, stuk voor stuk heerlijk!

Bijvoorbeeld een kaasburger, dit trok meteen onze aandacht. Ik dacht meteen aan een cheeseburger, een hamburger met kaas dus. Het bleek echt een burger van kaas te zijn, bijzondere smaak, erg lekker. Vaak is kaas vrij zwaar, maar bij deze burger viel dat mee. De songtekst hieronder stond bij het kraampje, ik vond hem zo hilarisch dat ik hem wel even op de foto moest zetten.

kaasIk vind het altijd leuk om gerechten te delen op dergelijke festivals, je kunt dan meer verschillende gerechtjes te proeven in kleinere porties. Ik deel het liefst met mijn vriend, we hebben vaak dezelfde smaak en zijn beide nieuwsgierig naar nieuwe smaken. Dus ga je samen en wil je veel proeven dan is mijn tip: deel je gerechten samen. Dat hebben we ook gedaan met een broodje pulled pork, dit heb ik eerder op een foodfestival al eens gehad en dat beviel goed. Pulled pork is daarnaast ook ontzettend hip, je kunt dit dan ook bij meerdere tentjes halen. Ook dit broodje was erg smaakvol, met lekker veel sla en saus. Een van mijn vriendinnen vond het nodig om tijdens dit gerecht een glaasje drank om te gooien over de broek van haar vriend, dat zorgde voor leuke taferelen.

food truck festival trek 4

Je moest bij TREK een beker kopen voor €2,50, deze wordt bij bestelling van een nieuw drankje ingeruild voor een schone beker, zo blijft het festivalterrein schoon en liggen er niet overal bekertjes verspreid, wel jammer dat je aan het einde van de dag geen statiegeld terugkrijgt, maar je hebt dan wel een aandenken aan de dag.

Als tussendoortje hebben we een kokosbol gehad, kokosmakronen vind ik al snel droog maar dat was met deze zeker niet geval. Gevuld met chocolade, gember en peper of naturel. Verder hebben we een mailkolf genuttigd bij een kraampje met de treffende naam: “Mister maisguy”. Lekker traditioneel met roomboter. Hieronder zie je ook nog churros en sushi, deze heb ik zelf niet gehad maar uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat deze ook erg lekker waren.

3-fotos

Wat het festival echt sfeer geeft is dat alle standjes zijn gevestigd in oude auto’s, busjes en trucks. Er zitten erg fraaie exemplaten bij zoals oude VW kevers en busjes en oude Citroëns. Zelfs sommige muziekpunten waren vormgegeven in een voertuig, zo was er een oude traktor met leuke oude nummers en een klassiek ingerichte amerikaanse camper waar iemand oude platen draait op een pickup. Dat zijn de kleine dingen die het meer maken dan eten alleen. Voor de mannen was er zelfs de mogelijkheid om je haar of baard te laten knippen of trimmen, geeft ook het hipstergehalte wel weer, hippie meets hipster.food truck festival trek 2

Tot slot heb ik een tortilla met beef gehad, mijn vriend wou liever een hamburger, beiden heerlijk gegeten van ons laatste gerecht, echt vullend en aangezien het gedurende de dag drukker en drukker werd was dat ook wel prima. Na deze ronde zijn we vertrokken, dat was rond 18:30 uur. Tip, als je wilt gaan, ga op tijd. Hoe later je gaat, hoe drukker het wordt. Toen wij weg gingen moesten mensen wachten tot er weer wat mensen weg waren alvorens er weer mensen in mochten, het einde van de rij was vanaf de uitgang niet te zien.

food truck festival trek 6

Conclusie: het festival is echt een aanrader, de sfeer en de speciale voertuigen zijn zeker de moeite waard, het eten vond ik ook heerlijk. Er is veel keuze en veel variatie, ook is er veel biologisch eten. Je moet wel contant betalen, je kan bij de drankstandjes pinnen, maar contact geld meenemen is aan te raden.

De komende maanden zijn er veel foodfestivals, ik zal er nog meer gaan bezoeken en ook over deze festivals een verslagje schrijven. TREK is vandaag en morgen nog te bezoeken in Utrecht maar de komende weken ook nog op veel andere plaatsen:
29-31 mei in Maastricht
5-7 juni in Enschede
26-28 juni in Nijmegen
10-12 juli in ‘s-Hertogenbosch
17-19 juli in Amsterdam
10-13 september in Den haag


food truck festival trek 3