Gesmolten kaas, gekarameliseerde uitjes en biefstuk. Dat is alles wat op dit broodje ziet, maar de combinatie is echt goddelijk. Als ik een food truck zou hebben zou dit broodje zeker weten op de kaart staan. En dan te bedenken dat dit broodje met toeval tot stand kwam door mijn vriend die perongeluk twee biefstukken in plaats van 1 kocht, geluk bij een ongeluk dus!

Mocht je nog nooit gekarameliseerd uitjes gegeten hebben dan gaat er helemaal een wereld voor je open. Uitjes worden namelijk heerlijk zoet als je ze op die manier klaarmaakt en dat is weer een perfecte combinatie met de biefstuk en de kaas.

Print
Kook tijd 40 minutes
Porties 2 personen

Ingrediënten

 • 4 rode uien
 • roomboter
 • 40 gram oude kaas
 • 1 stokbrood
 • 1 biefstuk
 • gemengde sla

Instructies

 1. Snij de rode uien in halve ringen.
 2. Verwarm een stoofpan op laag vuur en smelt hier een beetje roomboter in. Je gaat de uien nu karameliseren, daarvoor is het heel belangrijk dat je geduld hebt. Dit duurt namelijk ongeveer 40 minuten en het is heel belangrijk dat je de uien niet aan laat bakken. Roer de uien ook regelmatig even om.
  Het ultieme broodje biefstuk
 3. Blijf regelmatig roeren, na ongeveer 20 minuten zien de uien er uit zoals op het plaatje hieronder. Je denkt dat ze dan klaar zijn, maar dit is nog niet zo!
  Het ultieme broodje biefstuk
 4. Als de uien allemaal zacht zijn en eruit zien als op het plaatje hieronder zijn ze klaar. Dit duurt dus ongeveer 40 minuten.
  Het ultieme broodje biefstuk
 5. Terwijl je de uien karameliseert snij je het stokbrood doormidden en beleg je hem met kaas. Zet ondertussen de oven op de grillstand.
  Het ultieme broodje biefstuk
 6. Smelt het stokbroodje met kaas onder de grillstand, dit gaat snel dus blijf er bij.
  Het ultieme broodje biefstuk
 7. Verwarm een koekepan op hoog vuur en bak de biefstuk anderhalve minuut aan beide kanten.
  Het ultieme broodje biefstuk
 8. Laat de biefstuk enkele minuten rusten en snij hem dan in dunne plakjes.
 9. Het is nu tijd om je broodje af te maken. Neem je stokbrood met kaas en verdeel de gekarameliseerde ui en de plakjes biefstuk hierover. Maak af met wat sla en de bovenkant van het stokbroodje.

Het ultieme broodje biefstukHeb je dit recept gemaakt? Ik hoor graag wat je er van vindt, laat het me weten via een reactie, facebook, instagram(@theanswerisfood) of twitter (@answerisfood).