Een verse ananas in veel lekkerder dan ananas uit blik, zeker als hij goed rijp is. Toch kiezen veel mensen voor de blikken variant. Volgens mij komt dit omdat een ananas lastig te snijden lijkt, dit valt echter reuze mee! Eigenlijk heb je een ananas gesneden in vier simpele stappen. Hoe snij je een ananas?Wat heb je nodig?
– een ananas
– een koksmes

Hoe snij je een ananas?

Begin met de boven- en onderkant van de ananas af te snijden.

Hoe snij je een ananas?

Zet de ananas dan plat neer zodat hij stabiel staat. Neem je mes en snij de zijkanten van de ananas af. Probeer zoveel mogelijk ook de binnenkant van de ‘schubben’ mee te snijden. Vooral aan de onderkant en op de hoeken zullen nog zwarte plekken zitten. Op de foto hieronder heb ik om die plekken een cirkel gezet, snij al deze plekken eraf.Hoe snij je een ananas?

De binnenkant van een ananas is hard en niet lekker. Deze kun je er op twee manieren uithalen. De eerste manier is door hem in plakken te snijden, die plakken in kwarten te snijden en vervolgens het midden eruit te snijden. Je hebt de ananas dan meteen in kleinere stukken. Wil jeringen dan kun je beter een appelboor gebruiken.

Hoe snij je een ananas?Hoe snij je een ananas?Hoe snij je een ananas?

Mocht je nog vragen of een reactie hebben laat het me weten via een reactie, facebookinstagram(@theanswerisfood) of twitter (@answerisfood).
Hoe snij je een ananas?