Ik ben al een maand aan het bloggen, time flies when you’re having fun! Bij zo’n moment hoort een feestig recept, iets lekker zoets. Jammer genoeg ben ik geen ster in bakken. Gelukkig had ik dit recept nog klaar staan. Ik maak vaak honing popcorn klaar als kleine snack s’avonds, het is ook erg leuk op feestjes. Door de honing wordt de popcorn lekker zoet en plakkerig, een beetje zoals zoete popcorn maar dan met de smaak van honing.

Popcornmaïs is bij elke supermarkt te vinden, meestal staat het bij de gedroogde bonen. Het is bovendien ontzettend goedkoop, ook omdat je maar heel weinig nodig hebt. Gebruik een oude pan om de popcorn in te poffen, het kan je pan namelijk beschadigen.

Print
Kook tijd 10 minutes
Porties 1 schaaltje (50 gram)

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 30 gram popcorn maïs
  • 30 gram boter
  • 2 el honing

Instructies

  1. Verwarm in een grote pan olijfolie op middelhoog vuur. Leg 1 popcorn korrel in de pan. Zodra deze gepoft is kun je de rest in de pan doen.
  2. Doe het deksel op de pan en schud zodat de korrels over de bodem van de pan verdeeld zijn. Let er goed op dat het vuur niet te hoog staat, anders verbranden je korrels en poffen ze niet meer.
  3. Terwijl de popcorn aan het poffen is smelt je de boter in een steelpannetjes. Zodra het gesmolten is voeg je de honing toe en laat je het nog 1 a 2 minuten op het vuur staan.
  4. De popcorn is klaar als je vijf seconden pauze hoort tussen het poffen.
  5. Doe de popcorn in een schaal en giet de gesmolten boter eroverheen. Roer het goed door, zorg dat het goed verdeeld is.

Honing popcorn