Dat er bij mij ook regelmatig dingen misgaan in de keuken bewees ik tijdens het maken van deze scones. Een half uur voordat mijn high tea zou beginnen hoefde ik alleen nog maar de clotted cream te maken. Na het opkloppen van de slagroom deed ik de mascarpone bij de slagroom en zette mijn handmixer aan. Ik had blijkbaar het bakje niet stevig genoeg vast want 3 seconden later zat mijn hele keuken (en ikzelf) onder de clotted cream. Ik zal jullie de foto besparen, maar het was een bende. Gelukkig was mijn zusje er om te helpen en die maakte de boel snel schoon terwijl ik me omkleedde. Gelukkig had ik nog genoeg slagroom en mascarpone over om nog een portie te maken. Een high tea zonder scones was natuurlijk niet wat geweest!

4 from 1 vote
Print
Kook tijd 30 minutes
Porties 8 stuks

Ingrediënten

Scones

 • 230 gr bloem
 • 10 gr bakpoeder
 • 75 gr koude boter
 • 35 gr suiker
 • zout
 • 1/2 ei
 • 75 ml melk
 • 1 eidooier
 • jam

Clotted cream

 • 125 ml slagroom
 • 125 gr mascarpone

Instructies

 1. Kneed de bloem, bakpoeder, boter, suiker en een goede snuf zout in een kom tot een geheel.
 2. Voeg het ei (niet de eidooier) en de melk toe en kneed tot een bal.
 3. Pak de bal in in vershoudfolie en laat een uur in de koelkast rusten.
 4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 5. Vorm een platte cirkel van je deeg, zorg dat het ongeveer 3 centimeter hoog is. Als je een uitsteker in de vorm van een cirkel hebt kun je die gebruiken. Zo niet kun je het deeg met een mes ook in driehoeken snijden.
 6. Klop de eidooier los in een schaaltje en smeer de bovenkant van de scones in met de eidooier.
 7. Leg de scones op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in 15 minuten gaar.
 8. Maak ondertussen de clotted cream. Klop daarvoor de slagroom stijf en roer dit door de mascarpone.
 9. Serveer de scones met de jam en de clotted cream.

scones (2 van 2)