The answer is food is ontstaan doordat ik vaak een uitgebreide lunch mee had naar mijn studie. Een klasgenootje van me vond dat leuk om te zien en zei dat ik een foodblog moest beginnen. En zo geschiedde. Nou heb ik al eerder lekkere lunches gedeeld in de lekker op weg categorie. Toch deelde ik nog nooit mijn eigenlijke lunchbox, tot nu!

Deze week hield ik van maandag tot woensdag bij wat er in mijn lunchbox zat. Eigenlijk heb ik deze week niet zo handig gekozen aangezien ik donderdag en vrijdag zelf geen lunch mee hoefde te nemen. Mochten jullie dit nou interessant vinden laat het dan even weten, dan doe ik het vaker.

Nou kan ik me voorstellen dat jullie denken dat ik nogal veel eten meeneem. Dat heeft verschillende redenen. Ten eerste: als ik aan het werk ben krijg ik enorme honger en als ik dan niets kan eten wordt ik best chagrijnig. Ik zorg dus dat ik altijd wat te eten heb. Daarnaast  heb ik als ik lekker eten bij me heb minder de neiging om wat lekkers te halen en dat is beter voor zowel m’n portemonnee als m’n weegschaal.

De lunchboxen die je op de foto ziet zijn van sistema, mijn favoriete merk voor lunchboxen. Mijn meest gebruikte zijn de lunch cube* en de salad to go*. Bij de salad to go zit een dressing bakje en een extra compartiment voor natte ingrediënten, zodat de sla vers blijft. Briljant! Mocht je nog op zoek zijn naar een goede lunchbox dan zijn dit aanraders.

Wat zat er in mijn lunchox maandag

Maandag

Ik had nog een restje avondeten over van zondag (de salade) en nam dat mee. Het recept voor deze salade komt eind december online. Daarnaast drie boterhammen, twee met geitenkaas, honing en walnoten en 1 met filet americain en rucola. De salade samen met de boterhammen was mijn eigenlijke lunch.

Daarnaast had ik nog enkele snacks bij me: snacktomaatjes, een oreo truffel, mandarijnen en een rijstwafel met hüttenkäse.

Wat zat er in mijn lunchbox woensdag

Dinsdag

Op dinsdag nam ik vier boterhammen mee. Twee met geitenkaas, honing en walnoten en twee met avocado, cottage cheese en tomaatjes.

Daarnaast als snacks: druiven, snacktomaatjes, komkommer, mandarijnen en een plak krentenbrood.

Wat zat er in mijn lunchox dinsdag

Woensdag

Ten slotte op woensdag weer vier boterhammen hetzelfde belegd als maandag: geitenkaas, honing, walnoten en filet americain, rucola.

Als snacks: in stukje gesneden peer, krentenbrood, oreo truffel, cherrytomaatjes en mandarijnen.

Hopelijk vonden jullie het leuk om mijn lunchboxen te bekijken! Ik ben benieuwd wat jullie meenemen naar een dag werk/studie.

* Dit artikel bevat affiliate links, dat betekend dat ik een kleine bijdrage krijg als jij klikt op deze links. Dat gebruik ik om de kosten van het bloggen te dekken.