Baba ganoush is een dip gemaakt van geroosterde aubergine, op smaak gebracht met knoflook en citroen. Ik kocht een tijdje geleden een bakje en gebruikte dat als broodbeleg, als is het ook heerlijk als hapje met een stukje stokbrood of platbrood om te dippen. Toen het bakje leeg was nam ik me voor om het zo snel mogelijk zelf te maken. Gelukkig is het absoluut niet moeilijk om te maken en kun je het heel makkelijk aan je smaak aanpassen. Daarom is waarschijnlijk geen enkel recept voor baba ganoush hetzelfde.

Print
Kook tijd 10 minutes
Porties 1 schaaltje

Ingrediƫnten

 • 2 aubergine
 • 1 kleine teen knoflook
 • 1/2 citroen
 • olijfolie
 • platte peterselie

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Prik met een vork gaten in de aubergine.
  Baba ganoush
 3. Rooster de aubergine in een uur gaar in de oven. De aubergine moet helemaal zacht aanvoelen, als dit nog niet zo is kun je hem beter nog iets langer roosteren.
  Baba ganoush
 4. Snij de aubergine doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Snij dit met een groot mes fijn en leg het dan in een fijne zeef. Druk met een lepel het aubergine vlees tegen de zeef aan om zo veel mogelijk vocht eruit te drukken. Ga hiermee door totdat er bijna geen vocht meer uitkomt.
  Baba ganoush
 5. Doe het vruchtvlees in een schaal en voeg hier de uitgeperste teen knoflook en het sap van de citroen aan toe. Schep door elkaar en proef of het goed op smaak is. Voeg eventueel meer knoflook of citroen toe.
 6. Schep het over in een mooi schaaltje, giet er een beetje olijfolie en strooi er wat fijngesneden platte peterselie overheen.

baba ganoush (2 van 2)-4