Yes, volgend weekend is het alweer Pasen! Ik vind het altijd erg leuk om voor feestdagen wat themarecepten te maken. Dat lukt me niet voor elke feestdag, maar voor Pasen meestal wel. Vorig jaar maakte ik bijvoorbeeld dit eiersalade paasbrood. Dit jaar heb ik een heerlijke zoetigheid en een heel paasdiner! Vandaag deel ik die zoetigheid en de komende dagen komt het diner online.

Voor mijn verjaardag in september maakte ik een carrot cake met twee lagen, naar recept van yellow lemon tree. Dat is sindsdien mijn favoriete taart, maar ik heb niet vaak de gelegenheid om een twee lagen taart op te krijgen. Toen bedacht ik me dat ik die taart ook als cupcakes kon maken en aangezien de taart met wortels gemaakt wordt leek me dat zeer geschikt voor Pasen. Ik heb ze gedecoreerd als nestjes om het paas thema nog iets duidelijker te maken, maar ook zonder decoratie zijn ze heerlijk!

 

Print
Kook tijd 1 hour 30 minutes
Porties 16 cukcakes

Ingrediënten

Cupcakes

 • 300 gr wortelen
 • 100 gr bruine basterdsuiker
 • 2 eieren
 • 110 ml plantaardige olie
 • 8 gr vanille suiker
 • 150 gr witte suiker
 • 180 gr bloem
 • 4 gr bakpoeder
 • 1 tl zout
 • 2 tl kaneel
 • 1/2 tl nootmuskaat
 • 1/2 tl gemalen kruidnagel
 • 1/2 tl gemberpoeder
 • handje rozijnen
 • handje walnoten
 • 1 sinaasappel
 • 16 cupcakevormpjes

Frosting

 • 400 gr roomkaas
 • 100 gr kwark
 • 125 gr poedersuiker
 • 8 gr vanillesuiker
 • 1 citroen

Decoratie

 • 1/4 reep chocolade
 • 16 paaseitjes

Instructies

Cupcakes

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden. 

 2. Rasp de wortelen, gebruik zeker een keukenmachine als je hem hebt! Voeg de bruine suiker toe aan de wortelen en zet dit even aan de kant. 

 3. Klop de eieren los, voeg de witte suiker, plantaardige olie en vanillesuiker toe en klop dit door elkaar. Voeg de bloem (gezeefd), bakpoeder, zout, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en de gemberpoeder hier ook aan toe. Doe dan de rasp van de sinaasappel toe en meng dit goed door elkaar. 

 4. Hak de rozijnen en walnoten in stukjes, en voeg dit toe aan het mengsel. Voeg ten slotte de wortel met bruine suiker toe en roer het nog een keer door elkaar. 

 5. Zet je cupcakevorm klaar en vet hem in. Verdeel het beslag nu over de vormen. Bak de cupcakes in 20 minuten gaar in de oven. 

 6. Controleer of ze gaar zijn door er met een sateprikker in te prikken. Komt deze er droog uit dan zijn de cupcakes gaar. 

Frosting

 1. Maak terwijl de cupcakes gaar worden de frosting. Meng daarvoor alle ingrediënten door elkaar, van de citroen gebruik je alleen de rasp. 

Decoratie

 1. Laat de cupcakes goed afkoelen, hoe lastig dat ook is!

 2. Verdeel dan over elke cupcake een beetje frosting en maak het met een mes zo egaal mogelijk. 

 3. Rasp met een kaasschaaf stukjes van de chocolade af. Strooi dit over de frosting, probeer het eruit te laten zien als een nestje. 

 4. Leg op elke cupcake een paasei. Gebruik je net als ik dragee eitjes voeg deze dan pas op het laatste moment toe.

Carrot cupcake nestjes