Ik ben de laatste tijd nogal met pinterest bezig. Mocht je het niet kennen, pinterest is een online prikbord. Je kunt verschillende borden maken en daarop afbeeldingen opslaan die je inspirerend vindt. Zelf ben ik natuurlijk voornamelijk bezig met recepten pinnen, wat voor behoorlijk wat inspiratie zorgt. Ik kwam dit recept tegen en het leek me heerlijk. Aangezien ook de zalm in de aanbieding was besloot ik het te proberen. In het originele recept zit geen pasta maar dat voegde ik toe om er een complete maaltijd van te maken.

Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt wat panko is. Panko is eigenlijk een soort paneermeel uit de aziatische keuken. Als ik het verschil zou moeten beschrijven zou ik zeggen dat panko wat lichter en fluffier is dan paneermeel. Zelf vind ik het in dit soort recepten lekkerder dan paneermeel, maar dat is gewoon een kwestie van proberen!

Print
Kook tijd 30 minutes
Porties 2 personen

Ingrediënten

crunchy zalm

 • 24 gram panko
 • 5 takjes platte peterselie
 • 1 citroen rasp
 • zout en peper
 • 2 Zalmfilet
 • olijfolie

romige tomatensaus

 • 150 gram pasta
 • 1 ui
 • 2 tomaten
 • 2 teentjes knoflook
 • 120 ml witte wijn
 • 1 citroen sap
 • 70 gr creme fraiche
 • zout en peper

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Snij de peterselie fijn.
 3. Meng de panko, peterselie, citroenrasp, zout en peper in een bord.
  Crunchy zalm met romige tomatensaus
 4. Smeer de zalmfilet in met olijfolie, vergeet de zijkanten niet.
 5. Haal de zalm door het pankomengsel, zorg voor een laagje aan alle kanten.
 6. Giet een klein beetje olijfolie in een ovenschaal, verdeel deze over de schaal. Leg hier de zalm in en zet deze 10 minuten in de oven.
  Crunchy zalm met romige tomatensaus
 7. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 8. Snipper de ui en de knoflook, snij de tomaten in blokjes.
 9. Voeg de ui, knoflook, tomaten, witte wijn en citroensap toe aan de pan. Laat dit op hoog vuur inkoken voor enkele minuten.
 10. Roer dan de crème fraîche door de saus en laat dit inkoken tot de pasta en de zalm gaar is.
 11. Roer de pasta door de saus en serveer met de crunchy zalm.

Crunchy zalm met romige tomatensaus

 

Heb je dit recept gemaakt? Ik hoor graag wat je er van vindt, laat het me weten via een reactie, facebook, instagram(@theanswerisfood) of twitter (@answerisfood).