Aankomende zondag is het valentijnsdag, nou vind ik het leuk om voor dit soort feestdagen een speciaal recept te maken. Daarom deel ik vandaag met jullie het recept voor deze karamel moelleux met frambozen. Een klassieke moelleux is een chocoladetaartje waarvan de vulling nog lopend is, als je hem opensnijdt komt er dus zachte chocolade uit lopen. Afgelopen kerst maakte mijn moeder deze moelleux met koffie-karamel vulling. Aangezien ik zelf niet zo’n fan van koffie ben besloot ik er een karamel frambozen vulling van te maken. Als je dit taartje opensnijdt komt er dus een lekkere karamel uit lopen.

Zeg nou zelf als iemand je deze taartjes voor zet ben je verloren, liefde gaat immers door de maag! Mocht je single zijn dan kun je ook een anti-valentijnsdag diner organiseren en deze taartjes maken.

Aangezien gecondenseerde melk niet in mini verpakkingen verkocht wordt hou je waarschijnlijk wat karamel over. Deze kun je nog in vele andere recepten gebruiken, roer hem bijvoorbeeld door je yoghurt. Aangezien de moelleux zacht zijn als ze uit de oven komen is het handig om individuele muffinbakjes te hebben. Ook kun je een siliconen muffinvorm in individuele vormen knippen.

Print
Kook tijd 4 hours
Porties 4 moelleuxs

Ingrediënten

Karamel vulling

 • 1 blik gecondenseerde melk *
 • 1/2 vanille

Moelleux

 • 60 gr boter
 • 60 gr pure chocolade
 • 60 gr rietsuiker
 • 1 ei
 • 35 gr bloem

Frambozen vulling

 • 50 gr frambozen bevroren
 • 5 gr boter

Instructies

Karamel vulling

 1. Om van de gecondenseerde melk karamel te maken moet je deze koken. Haal het papiertje van het blik af, vul een grote pan met water en zet het blikje erin.
  karamel moelleux met frambozen
 2. Breng het water nu aan de kook en laat het dan nog 3 uur koken. Controleer regelmatig of het blikje nog onder water staat, het kan anders ontploffen.
 3. Als de karamel klaar is laat je hem afkoelen voordat je het blikje opent. Schep de inhoud nu in een schaal.
  karamel moelleux met frambozen
 4. Snij dan een vanille stokje door de helft en schraap het merg eruit. Roer dit door de karamel
  karamel moelleux met frambozen

Moelleux

 1. Smelt de boter op laag vuur. Haal de pan van het vuur en roer de chocolade er door heen.
  karamel moelleux met frambozen
 2. Klop de suiker met het ei los, voeg vervolgens de bloem toe en klop dit totdat er geen klontjes meer inzitten.
  karamel moelleux met frambozen
 3. Schep het eimengsel nu door het chocolademengsel en roer dit goed door. Schep het vervolgens in een spuitzak en laat een half uur stevig worden in de koelkast.
  karamel moelleux met frambozen

Frambozen vulling

 1. Verwarm de frambozen en de boter in een pannetje op laag vuur. Blijf roeren tot er een geheel over is, dit duurt ongeveer 5 minuten.
  karamel moelleux met frambozen

Samenvoegen

 1. Verwarm je oven voor op 190 graden.
 2. Vet je muffinvormpjes in.
 3. Knip het onderkantje van je spuitzak en maak een bodem en zijkanten in je muffinvorm. Maak met een nat theelepeltje nu een schaaltje.
  karamel moelleux met frambozen
 4. Schep hier twee theelepeltjes van het frambozen mengsel in en vul het op met de karamel vulling. Hou er rekening mee dat er nog een bovenkant op moet!
  karamel moelleux met frambozen
 5. Maak een bovenkantje met je spuitzak en maak ook dit mooi glad met een nat theelepeltje.
  karamel moelleux met frambozen
 6. Bak de karamel moelleux in 12 minuten af in de oven.
 7. Strooi er wat poedersuiker over en serveer terwijl ze nog warm zijn.

Notities

* 1 blik gecondenseerde melk is eigenlijk te veel voor dit recept. Aangezien je niet een half blik kunt koken zul je toch het hele blik moeten koken. De restjes kun je gebruiken voor alles waar je karamel in wil doen. Ook is de karamel in te vriezen, dan kun je hem gebruiken wanneer je hem weer nodig hebt!

karamel moelleux met frambozen