Elke maand doe ik mee aan de foodblogswap waarbij ik elke maand van een andere foodblog kook. Deze maand kreeg ik naamgenootje Maaike van colours n’ cooking toegewezen. Maaike blogt over vegan recepten, iets wat ik enorm bewonder. In 2017 zou ik graag een maand volledig vegetarisch of vegan gaan eten. Ik wou daarom ook graag vegan koken van haar blog, maar na het koken bedacht ik me dat ik melk had gebruikt om de puree romiger te maken. Ik moet dus nog wel even een knop omzetten om volledig vegan te koken. Dit recept was in ieder geval heel smaakvol!

Geen idee wat edelgistvlokken zijn? De groene meisjes (ook een vegan foodblog) schreven een artikel waarin dat zeer duidelijk uitgelegd word.

5 from 1 vote
Print
Kook tijd 40 minutes

Ingrediënten

 • 500 gr spruitjes
 • olijfolie
 • 2 el kerrie
 • 500 gr kruimige aardappelen
 • 2,5 el bloem
 • 0,5 el paprikapoeder
 • peper
 • 2,5 el edelgistvlokken

Instructies

 1. Verwarm je oven voor op 180 graden.

 2. Snij de spruitjes doormidden. Meng de spruitjes met 1,5 el olijfolie en 1 el kerrie. Rooster de spruitjes in  30 minuten gaar. 

 3. Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Ze zijn gaar als je er makkelijk met een vork ik kan prikken.

 4. Meng de bloem, paprikapoeder, 1 el kerrie, peper, 125 ml water en de edelgistvlokken in een steelpannetje. Laat dit even inkoken tot het dik wordt, voeg dan nog 100 ml water toe. 

 5. Meng dit kerriesausje met de aardappelen en de spruitjes en stamp tot een stamppot. Voeg eventueel wat melk toe als de stamppot niet romig genoeg wordt. Breng op smaak met zout.