In november kreeg ik voor de foodblogswap oh lady bake toegewezen. Zoals de naam al zegt een echte bakblog, de bakblog van Annelies om precies te zijn. Stiekem baalde ik hier een beetje van want ondanks dat er echt prachtige recepten op haar blog staan, had ik afgelopen maand geen tijd om een uitgebreide taart te maken. Vandaar ook dat ik het koken voor de foodblogswap een beetje uitgesteld had.

Gelukkig zag ik een paar dagen geleden dit recept voor oreo truffels online komen en liep het water me al in de mond. Toen ik ook nog zag hoe simpel het was hoefde ik niet lang meer na te denken!

Je bent uiteindelijk maar 15 minuten bezig (+ 2 uurtjes wachten) en dan kun je deze truffels al proberen. Heerlijk bij de koffie of als toetje.

Print
Kook tijd 15 minutes
Porties 9 truffels

Ingrediënten

 • 14 oreo's 1 original pak
 • 50 gr philadelphia naturel
 • 100 gr chocolade (melk, puur of wit)
 • keukenmachine

Instructies

 1. Doe alle koekjes in een keukenmachine en maal tot kruimels. Hou eventueel een beetje kruimels achter ter garnering.
 2. Voeg de philadelphia toe aan de kruimels en laat dit mengen.
 3. Maak nu bolletjes van het mengsel en laat het een uur opstijven in de koelkast. Maak je handen een beetje vochtig als het mengsel te veel blijft plakken.
 4. Smelt de chocalde au bain-marie. Daarvoor breng je een pan water aan de kook en zet je een schaal met de chocolade erin op de pan. Zorg dat het kokende water de schaal niet raakt.
 5. Leg een bord met bakpapier klaar.
 6. Als alle chocolade gesmolten is rol je de balletjes door de chocolade en leg je ze op het bord. Strooi er eventueel de achtergehouden kruimels overheen.
 7. Laat dit nu een uur opstijven in de koelkast en eet smakelijk!

Oreo truffels

Heb je dit recept gemaakt? Ik hoor graag wat je er van vindt, laat het me weten via een reactie, facebook, instagram(@theanswerisfood) of twitter (@answerisfood).