Ik had arancini al een tijdje op mijn lijstje staan, een paar goede vrienden hadden het aangeraden en het leek me ontzettend lekker. Sinds ik begonnen ben met de hapjes tijd ben ik wat meer aan het proberen met hapjes en dus was het tijd om ze te proberen. Arancini zijn normaal gezien gemaakt van ‘neutrale’ risotto. Maar met risotto kun je natuurlijk oneindig variĆ«ren en dus met arancini ook. Ik maakte arancini van mijn favoriete risotto recept: tomaten risotto.

Zonder het maken van de risotto zijn deze hapjes best snel gemaakt. Het makkelijkst kun je dus een restje risotto gebruiken, maak de risotto voor een persoon meer dan je normaal zou doen en je kunt er deze balletjes van maken.

Print
Kook tijd 20 minutes
Porties 12 balletjes

Ingrediƫnten

 • 1/2 portie tomatenrisotto
 • 500 ml zonnebloemolie
 • 1 ei
 • 50 gr paneermeel

Instructies

 1. Maak de tomatenrisotto volgens dit recept. Zorg dat de risotto niet te waterig is en laat hem volledig afkoelen.
 2. Verwarm de zonnebloemolie in een steelpannetje. Wil je een grotere pan gebruiken zorg dan dat de balletjes altijd helemaal in de olie passen. Pas natuurlijk altijd op met de olie, zorg dat de pan stevig staat en je hem niet om kunt stoten.
 3. Maak met vochtige handen bolletjes van de risotto, ze moeten ongeveer de grootte van een golfbal zijn.
 4. Zet 2 schaaltjes klaar. In het eerste schaaltje klop je het ei los, in het tweede schaaltje doe je het paneermeel.
 5. Haal de balletjes eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel. Tip: gebruik 1 hand voor het ei en de andere voor het paneermeel, zo blijft er veel minder paneermeel aan je handen plakken.
 6. Controleer of de zonnebloemolie heet is, dit doe je door er een klein stukje brood in te laten vallen. Als het meteen begint te sissen is de olie warm.
 7. Voeg dan de arancini toe, in mijn steelpannetje pasten er 3 tegelijk. Frituur ze in ongeveer 2 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze vervolgens uitlekken op een beetje keukenpapier.

tomaten arancini (2 van 2)-2