Kennen jullie quesadillas? Het zijn eigenlijk de tosti’s van de mexicaanse keuken. Meestal bevat heel veel kaas, mais, tomatensaus, bonen etc. Erg leker en ik zou je zeker aanraden om dat eens te proberen, maar in de zomer vind ik dat toch een beetje te zwaar. Daarom maakte ik deze zomerse quesadillas. Met lekker veel groente en natuurlijk ook kaas, want een echte quesadillas kan niet zonder kaas!

Print
Kook tijd 30 minutes
Porties 2 personen

Ingrediënten

 • 3 uien
 • 15 cherrytomaatjes
 • 250 gram mozzarella
 • 200 gram spinazie
 • olijfolie
 • 6 kleine wraps

Instructies

 1. Snij de ui in halve ringen. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en laat de ui hierin zacht worden, dit duurt zo'n 10 minuten.
 2. Snij ondertussen de cherrytomaatjes in kwarten, de mozzarella in blokjes en de spinazie in repen. Doe alles in een schaal en meng het goed.
 3. Als de uitjes zacht zijn haal je ze uit de pan en doe je ze in een schaaltje. Veeg de koekenpan schoon en giet er een klein beetje olijfolie in. Leg hier nu 1 wrap in, let erop dat je het vuur niet te hoog hebt staan.
  Zomerse quesadillas
 4. Draai deze na 10 seconden om en schep er wat van het spinazie/mozzarella mengsel op. Schep hier ook wat van de zachte uitjes op. Let erop dat je 1 helft van de wrap leeg laat.
  Zomerse quesadillas
 5. Vouw de wrap nu dubbel. Dit is in het begin even prutsen maar het gaat het beste met 2 spatels.
  Zomerse quesadillas
 6. Laat de wrap nu mooi bruin worden, dit duurt ongeveer 1 tot 2 minuten. Draai hem dan om en laat de andere kant ook bruin worden.
 7. Ga zo door tot je alle zomerse quesadillas gemaakt hebt. Ondertussen kun je de wraps die klaar zijn even in de oven leggen op een lage temperatuur, dan blijven ze lekker warm. Zorg er dan wel voor dat je ze niet opstapelt, dan blijven ook de onderste quesadillas knapperig.

Zomerse quesadillas

Heb je dit recept gemaakt? Ik hoor graag wat je er van vind, laat het me weten via een reactie, facebookinstagram(@theanswerisfood) of twitter (@answerisfood).