Als ik thuis lunch maak ik graag een wat uitgebreidere lunch. Soms zijn dit restjes van de vorige avond, die verwerk ik dan bijvoorbeeld in een omeletje. Afgelopen week had ik wat restjes groente en wat bacon in de koelkast liggen. Ik besloot de groente en de bacon te grillen en op een dikke plak brood te leggen. Erg lekker en dus besloot ik het hier te delen. Ik zou zeggen maak een feestje van je lunch en probeer dit!

Print
Kook tijd 20 minutes
Porties 2 plakken

Ingrediƫnten

 • grillpan
 • 1/2 courgette
 • 1/2 aubergine
 • olijfolie
 • 4 plakken bacon
 • 2 dikke plakken brood

Instructies

 1. Zet een grillpan op het vuur zodat hij goed op kan warmen.
 2. Snij de courgette en de aubergine in dunne plakken. Doe alle plakken in een schaal en voeg er wat olijfolie aan toe. Zorg dat alle plakjes bedekt zijn.
 3. Doe de plakjes nu in de grillpan. Je hoeft geen olijfolie meer in de pan te doen, dat zit immers al aan de groente.
 4. Gril ze tot de groente gaar is, haal het dan uit de pan. Leg de bacon dan in de pan en bak tot het knapperig is, doe het zelfde voor de andere kant.
 5. Leg alles op de plakken brood, strooi er eventueel nog wat peper over. Eet smakelijk!

broodje geroosterde groenten bacon