Een van mijn populairste recepten in 2015 waren de pepernoot croissants die ik voor sinterklaas maakte. Ik heb ze zelf meerdere keren gemaakt in die periode, bijvoorbeeld als mensen bleven slapen. Dit jaar wou ik dat weer doen, maar nu nog een stapje hoger en dus besloot ik chocolade pepernoten te gebruiken. Het resultaat zijn eigenlijk een soort chocolade croissants, maar dan met de smaak van pepernoten erbij. Om het nog duidelijker te maken voor jullie maakte ik er een filmpje van.

Print
Kook tijd 20 minutes
Porties 6 croissants

Ingrediënten

  • 1 handje chocolade pepernoten
  • 6 stuks Su­per crois­santdeeg (1 blik)
  • 1 ei

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de pepernoten fijn met een mes.
  3. Rol het croissantdeeg uit en snij het langs de lijnen in driehoeken. Verdeel de fijngesneden pepernoten over de 6 croissants.
  4. Rol de croissants op. Klok het ei los in een kommetje en smeer elke croissant met een kwastje in met het ei.
  5. Bak in 15 minuten af in de voorverwarmde oven.

Chocolade pepernoten croissants